реклама

реклама

Бізнес-форум для малих підприємців «Open.biz» проведуть 25 травня у Черкасах після дворічної перерви.

Організатори форуму розповіли, як його підлаштували під виклики сьогодення.

IMG_20240403_143407

Директор департаменту регіонального розвитку ОВА Роман Карманнік повідомив, що форум орієнтований на малих підприємців, кількість яких в області, з початку повномасштабного вторгнення, продовжує зростати.

– Форум – наша багаторічна партнерська традиція серед бізнесу, органів державної влади, неурядових інституцій, благодійних фондів. Це той випадок, коли разом виходить краще, ніж кожен зробив би самотужки. «Open.biz-2024» орієнтований на малих підприємців, яких набагато більше в області. Їхня кількість продовжує зростати. З початку великої війни на Черкащині з'явилося +5 тисяч ФОПів: усім треба дати знання, мотивацію, дати можливість поділитися своїми проблемами з такими, як вони, – сказав Володимир Карманнік.

Засновниця бізнес-форуму «Open.biz» Ольга Касьянова зазначила, що, протягом 5 років, він вже проходив у Черкасах до пандемії коронавірусу.

– Синергія бізнесу й громади завжди вирішувала якусь соціально-важливу задачу. Упродовж усіх років допомагали черкаському неонатальному центру із закупівлею обладнання для передчасно-народжених діток. Ми відновлюємо форум з іншими задачами, настроєм, темами, контекстом. Цьогоріч прибрали освітню складову, залишаємо захід як мотиваційний, інформаційний, який дасть те, на що зараз великий запит: відчуття єдності, опори, відчуття орієнтирів серед підприємців «куди зараз рухатися». Ведучі, модератори, спікери – на 90% це будуть черкаські підприємці, – назвала особливості цьогорічного форуму Ольга Касьянова.

Говоритимуть про жіноче лідерство, виклики, пов'язані з війною, з якими стикаються жінки, стратегії виживання й розвитку для релокованих бізнесів, бізнесів, які розвиваються попри війну, про бізнес, який формує національну свідомість.

Кошти, виручені від продажу квитків, спрямують на закупівлю обладнання для лікування військових.

– Ми виступимо не лише благодійним партнером, а й акумулюємо кошти на обладнання для дослідження травм очей військових, – відмітила директорка благодійного фонду «МХП-Громаді» Тетяна Волочай.

Директорка Черкаської агенції регіонального розвитку Ілона Приходько повідомила, що установа активно долучається до консультування ветеранів щодо існуючих грантових програм для відкриття та розвитку власної справи. Наголосила на важливості наявності для них практичної допомоги під час написання бізнес-планів, підготовки, подання документів: цим і займеться на форумі агенція регіонального розвитку.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100