реклама

реклама

30 ветеранів, які отримали поранення під час бойових дій, провели тренування з адаптивного спорту в Каневі. Вони стріляли з лука, грали в баскетбол на візках, каталися на хендбайку й метали ядро. Про це інформують організатори заходу

«Адаптивний спорт — вид спорту, що дозволяє людині з інвалідністю соціалізуватись з іншими та самоствердитись. Це дуже важлива складова реабілітації поранених військових у світі», – розповідає Андрій Кучер, голова ГО «Спілка поранених військових України «Міцні 300».

Тренування з адаптивного спорту. Фото: «МХП Поруч»

Тренування з адаптивного спорту. Фото: «МХП Поруч»


Ініціатива впроваджується в межах програми підтримки військових, ветеранів та їхніх родин «МХП Поруч», за сприяння БФ «МХП – Громаді» та ГО «Спілка поранених військових України «Міцні 300».

«У межах програми комплексної підтримки «МХП Поруч» створюємо можливості для медичного, фізичного, психологічного та соціального відновлення наших захисників. І саме тренування з адаптивного спорту — ефективні в цьому. Для нас важливо, щоб кожен ветеран міг знайти себе, зокрема і в спорті», – каже Діна Лисакова, керівниця Центру із взаємодії з військовими та ветеранами.

Після лікування та першої фази відновлення особливо актуальною стає оздоровчо-рухова активність. Цей період є важливим для соціалізації та адаптації ветерана до життя в громаді.

«Ми прагнемо, щоб кожен ветеран, який повертається додому до своєї родини, на роботу, до громади — знайшов себе в цивільному житті та відчував підтримку. І якраз такі ветеранські тренування допомагають формувати ветеранську спільноту, створюють можливості для взаємодії, співпраці та взаємопідтримки між ветеранами та іншими жителями громади», – каже Тетяна Волочай, директорка БФ «МХП – Громаді».

Надалі тренування з адаптивного спорту проходитимуть і в інших містах та селах країни.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100