реклама

реклама

На Черкащині триває вакцинація проти кору. Нині щеплять дітей молодшого віку згідно з Календарем щеплень. Також імунізують тих, хто за певних обставин не зміг вчасно потрапити на прийом до лікаря.

609ffa8983564

«Наздоганяюча» catch-up кампанія з вакцинації КПК дитячого населення проходить з ініціативи Міністерства охорони здоров’я.

Мова про щеплення і проти кору, і проти епідемічного паротиту, і проти краснухи.

Згори це спускається на керівників структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та міських органів влади. Проходять з цього приводу і засідання регіональних комісій з питань з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Так, відповідна комісія пройшла в Черкасах 14 липня і мала на меті недопустити ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації.

Серед пунктів: рекомендувати органам місцевого самоврядування, керівникам управлінь, відділів освіти територіальних громад, закладів освіти забезпечити виконання вимог статей 12,15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» в частині організації заходів щодо недопущення до очної форми навчання дітей, які без поважних причин не отримали щеплення відповідно до календаря.

 367516229_3352188591758502_7597000026337370117_n

Редакція звернулася до профільних заступників міської влади, з’ясувати, як на практиці таке реалізовуватимуться і чи дійсно діток не допускатимуть до навчання.

«Їх в школу беруть, це не рішення обласної чи місцевої влади, це те, що діє давно. І діток мають взяти в школу, просто їх не можуть допускати до колективу учнів і їм пропонують інші… альтернативні форми навчання», – повідомили в Черкаській міськраді.

У школах директори пояснюють журналісту, що норма дійсно існує. Але є нюанси. З одного боку директор школи приймає учнів влітку, тобто зараховує, а з іншого має не допустити до занять з вересня, якщо немає довідки, яку дає педіатр. Якщо вакцинації немає, то можливе дистанційне навчання, або сімейне… Це вирішується на рівні бесід. І, як правило, з усіма батьками знаходиться порозуміння, люди роблять щеплення.

«Є календар щеплення і можлива затримка на початок навчального року. Входимо в розуміння, бо інколи затримка щеплення є об’єктивною. Але ж і щеплення – це колективна безпека», - зазначають у одній зі шкіл області.

Назарій Вівчарик

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100