реклама

реклама

Допомога захисникам, зміни до бюджету та ПСЕР, управління міськими відходами, підготовка до зими, підтримка міських лікувальних закладів, охорона культурної спадщини, підтримка комунальних підприємств. Цим та іншим питанням була присвячена робота депутатів Черкаської міської ради на 44-й черговій сесії.

Без назви

На початку засідання оголосили про деякі організаційні зміни. Зокрема, фракція «За майбутнє» заявила про виключення зі свого складу депутатки Любові Майбороди. Депутат Сергій Шмиголь зазначив про вихід із комісії з питань земельних відносин та архітектури і перехід до комісії  з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту.

image

Народні обранці підтримали діяльність декількох комунальних підприємств. Так, проголосували за звернення до Кабінету Міністрів України та Міжнародного Банку Реконструкції та Розвитку щодо скасування кредитних зобов’язань України по поверненню позик, зокрема, і в частині субкредитів, отриманих КП «Черкасиводоканал» на суму 12489,936 тис.дол.США. Звернення зачитав депутат Владислав Пустовар.

Також народні обранці надали дозвіл КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» на отримання кредитної лінії за державною програмою на придбання природного газу. Позика у 50 млн грн. на три роки під 9% дозволить значно зекономити на придбанні газу, який у холодну пору року буде дорожчим, зазначив депутат міськради, директор підприємства Павло Карась.

Важливим питанням порядку денного був розгляд змін до бюджету територіальної громади та ПСЕР. 98 млн.грн. за рахунок субвенції з державного бюджету. Вона спрямовується на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для окремих категорій громадян. А також на виплату одноразової грошової допомоги в розмірі 50 тис.грн. членам сімей загиблих захисників.

Також проголосували за спрямування коштів на придбання важливого обладнання одній із військових частин.

Серед інших видатків, які підтримали депутати – 7 млн грн. комунальникам на зимове утримання доріг, 6,5 млн грн. на виплату родинам загиблих воїнів, які отримали нагороду «Захисник України – Герой Черкас», 8 млн грн. – на забезпечення виплати одноразової грошової допомоги при народженні дитини у розмірі 25 тис грн.; 500 тис.грн – на підтримку заходів, розроблених інститутами громадянського суспільства та спрямованих на залучення міжнародної гуманітарної допомоги. 38 млн грн. спрямували закладам охорони здоров’я на оснащення обладнанням та ремонт мереж. На важливості підтримки міських медичних закладів під час обговорення питання наголошував заступник міського голови Віктор Беззубенко, депутати міської ради Тимофій Тронц та Роман Діскант.

Також народні обранці внесли зміни до низки міських програм та затвердили деякі нові програми. Зокрема, проголосували за Програму охорони культурної спадщини міста Черкаси та Програму запобігання утворенню та управління відходами міста Черкаси.

Розгляд земельних питань перенесли на наступне засідання, яке планується провести у четвер, 17 серпня.

Про це пише прес-служба Черкаської міськради

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100