Меморандум порозуміння підписали департамент освіти та гуманітарної політики, Головне управління ДСНС України в Черкаській області та Ротарі Клуб Черкас і Бельгії. Документ передбачає розширення співпраці для створення безпекового середовища у навчальних закладах під час воєнного стану в Україні.

Як поінформувала присутніх голова Комітету міжнародного служіння «Ротарі Інтернешенел Дистрикт 2232» Ольга Палійчук, основна мета Ротарі клубів – допомога людям, які цього потребують. Тому під час війни посилилися діяльність ротарійців саме в Україні. Поряд із допомогою лікарням, шпиталям, воїнам на передовій вони реалізують освітні проекти з гуманітарного розмінування та допомоги у створенні безпекового середовища для дітей у нашій країні.

368131704_604958138457972_1445325660551254682_n

За її словами, учасники Ротарі Клубу вже мають досвід співпраці з черкаськими освітянами та працівниками служби ДСНС, тепер мають намір підтримати Черкаси при створенні мобільних та стаціонарних шкільних класів протимінної безпеки.

Заступниця Черкаського міського голови Анастасія Чубіна подякувала за таку співпрацю, оскільки з початку війни безпекова складова у навчальних закладах є одним із пріоритетів роботи міської влади та освітян.

«Ми проводимо масштабну роботу для створення безпекового середовища в освітніх закладах міста. Оскільки під час повітряних тривог діти мають знаходитися в укриттях, працюємо над тим, аби поєднати необхідне з корисним. Тому починаємо облаштування класів безпеки безпосередньо в укриттях, причому міська влада зараз постала перед викликом, як це правильно і сучасно облаштувати. Тому допомога в доукомплектуванні таких безпекових класів, які мають відповідати всім вимогам, дуже своєчасна, Питання безпеки зараз – номер один для освітніх закладів Черкас», – відзначила Анастасія Чубіна.

Про це пише прес-служба міськради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100