реклама

реклама

Підготовка до зими, підтримка родин захисників, житлово-комунальні та інші питання. Над цим учора працювали під час засідання виконавчого комітету Черкаської міської ради, яке провів перший заступник міського голови Сергій Тищенко. Усього розглянули понад 80 питань.

Близько 40 з них стосувалися присвоєння Почесного звання «Захисник України – Герой Черкас». Його присвоюють безпосереднім учасникам бойових дій (жителям Черкаської міської територіальної громади), які проявили особисту мужність і героїзм, і віддали власні життя за збереження Української державності та мирне майбутнє нинішнього і наступних поколінь українців. Окрім відповідного нагрудного знаку, рідні загиблих отримають одноразову грошову допомогу у розмірі 10 мінімальних заробітних плат.

376847515_617026233917829_3278559908275245191_n

Затвердили члени виконавчого комітету ще один вид виплат для родин загиблих. По 300 тисяч гривень матеріальної допомоги планують виплатити сім’ям учасників АТО, які загинули до 24 лютого 2022 року. Таких родин у Черкасах 35.

Значну увагу приділили питанням підготовки до роботи комунальної сфери у осінньо-зимовий період. Зокрема, подбали про те, щоб на випадок блекаутів у місті був резерв паливно-мастильних матеріалів. Крім того, ще два ОСББ отримають компенсацію за генератори, які необхідні їм для коректної роботи опалювальної системи у будинку. Відповідні зміни до міської цільової програми внесли під час засідання. Також вісім ОСББ отримають відшкодування частини вартості робіт із капітального ремонту ліфтів.

Під час розгляду питань житлово-комунального блоку передбачили фінансування на ремонт контейнерних майданчиків та на розробку плану управління відходами. Надали дозвіл КП «Черкаській службі чистоти» на придбання сміттєвозу з заднім навантажувачем. Доповнили перелік вулиць, де необхідно виконати поточний ремонт у цьому році. До нього увійшли ще 3 вулиці: Івана Кулика, Абрикосова та Онопрієнка. Загалом же у цьому році планується охопити поточним ремонтом 60 вулиць.

«Виконавчий комітет продовжує працювати для територіальної громади під час воєнного стану. Робимо усе можливе для того, щоб забезпечувати стабільну роботу комунальних підприємств та комфорт для усіх жителів міста», — прокоментував перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

Про це пише прес-служба міськради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100