реклама

реклама

В умовах війни Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно з колегами Уманського відділення Уманського міськрайонного відділу Центру з метою забезпечення готовності системи цивільного захисту до реагування на надзвичайні ситуації передали гуманітарну допомогу у вигляді респіраторів ffp2 очільнику Уманської РВА Ігорю Миклащуку.

380602906_278289841681267_354370619575419655_n


Щодо важливості отримання респіраторів для Уманського району розповів Іван Гейко, в. о. завідувача Уманського міськрайонного відділу Центру:

«Спільно з колегами обласного ЦКПХ прийняли рішення передати засоби індивідуального захисту представникам влади. Вони найкраще знають потребу кожної громади у забезпеченні засобів захисту населення.

Військовий стан продовжується і невідомо скільки триватимуть ці події, тому захист жителів Уманського району вкрай необхідний. Задля збереження коштів, які потрібні будуть для інших важливих напрямків роботи, ми надали гуманітарну підтримку районній адміністрації».

Яка відмінність респіратора від звичайної маски?

  • Маска призначена для використання медиками під час контакту з пацієнтами, які мають прояви ГРВІ, також для роботи проведення процедур та маніпуляцій, які вимагають стерильності.
  • Респіратор ffp2 не рекомендують застосовувати населенню для захисту респіраторних захворювань, оскільки протиаерозольний респіратор — засіб, призначений для захисту органів дихання.
  • Необхідно перед кожним надяганням захисного засобу проходити тест на щільність прилягання респіратора, аби впевнитися у його надійності.
  • Респіратор слід використовувати один раз. Заміна захисту відбувається коли респіратор пошкодився, не має щільного прилягання до обличчя, стає мокрим чи брудним від крові, носових виділень тощо, більше не забезпечує вільного дихання, після аерозоль-генеруючих процедур.
  • Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100