Новий проєкт «Центр розвитку фермерства» впроваджують в області. Цільовою аудиторією проєкту є малі та середні фермери, що працюють у Вінницькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Рівненській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій областях.

387105560_334606975807599_8348357360260495041_n

Проект має на меті підвищення стійкості, ефективності та безперервної активності мікро-, малого та середнього фермерського бізнесу в умовах війни та повоєнної відбудови. Області обрані консорціумом, виходячи із потенціалу для розвитку у них різних сфер рослинництва (окрім зернових культур), оскільки змістовна частина роботи проєкту стосується саме цих сфер.

Центр розвитку фермерства безкоштовно надаватиме фермерам інформаційну підтримку, навчатиме основам написання грантових заявок на розвиток бізнесу та надає консультаційну підтримку за напрямками:

  • сільськогосподарське виробництво, включаючи переробку,
  • управління бізнесом, маркетинг та продажі,
  • залучення фінансів інновації у рослинництві та переробці,
  • стале сільське господарство.

Проєкт діятиме до січня 2024 року та реалізовується ГО «Буковинська агенція регіонального розвитку» у партнерстві з Всеукраїнською громадською організацією «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» і ГС «Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини» за підтримки ПРООН.

Презентували проект 04 жовтня 2023 року в приміщенні Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100