реклама

реклама

До Черкаської міської ради 2 листопада прийшли містяни, аби нагадати владі, що потрібно першочергово допомагати військовим, які захищають країну. Вони принесли плакати, та скандували "Ганьба", пише Суспільне.

10790444b401a75b

Позицію активістів висловила Анастасія Корнієнко:

"Найголовніше, що я хочу сьогодні сказати, це те, що ми як громада не говоримо про те, що міськрада не допомагає військовим, ми не говоримо про те, що міськрада не виділяє кошти, ми так не говоримо.

Але ми занепокоєні та прагнемо того, аби допомога була в більших масштабах. Уже тричі наша громада збирається з вимогами збільшити фінансування військових. І вже тричі Бондаренко (міський голова - ред.) не може знайти можливості зустрітись з нами. Заявлено, що мільярд гривень іде з бюджету на військових, але було спрямовано лише 300 мільйонів.

Ми сьогодні прийшли, щоб ознайомити з громадами. Недавно міський голова сказав, що всі роботи будуть законсервовані, але роботи продовжуються, плитка кладеться. Ваші слова на жаль не збігаються з діями".

Активістка додала: вони вимагають скасувати рішення, щодо спрямування півтора мільйона на підтримку команди "Черкаські Мавпи — Дніпро".

Також протестувальники закликали міського голову "стати прозорим" для громади.

88b4d671879f3f69

На що Анатолій Бондаренко відповів:

"Я не приходив на зібрання, оскільки мав поважні причини, був на похоронах. Я особисто 170 осіб поховав. Міський голова не Господь Бог і не він розподіляє усі кошти. Ми надаємо пропозиції до ОВА і вона потім дає, або не дає дозволу".

До присутніх також звернулася матір загиблого військового:

"Я — мати загиблого Героя. Наші черкасці, ті хлопці, які загинули, — всі Герої. Ви не знаєте, які кошти Анатолій Васильович переводить на допомогу ЗСУ, скільки він допомагав нам скласти грошей для того, щоб ми могли також допомогти ЗСУ. Він не відчитується і не пише "бумажки", що я сьогодні додав на дрон".

На заперечення активістів, що мав би відчитуватись, жінка відповіла:

"Це секретна інформація. Давайте сьогодні напишемо, що він купив п'ять мавіків і направив їх на ЗСУ. Є інформація, яка не потрібна для розповсюдження".

Серед присутніх був депутат міськради від партії "Черкащани" Нарек Казарян:

"Я чую, що ви критикуєте міського голову, але я як представник депутатського корпусу хочу вам сказати, що рішення щодо видатків міського бюджету ухвалює депутатська більшість, не тільки міський голова. Тому я як представник депутатського корпусу беру на себе відповідальність за усі ті дії, які робить міська рада і на що виділяє гроші. По-друге, ви забуваєте одну просту річ, що забезпечення збройних сил України, підрозділів ТРО, інших збройних частин — це не прямий і не основний обов'язок органів місцевого самоврядування. Бюджет України, тільки на оборону на 2023 рік був закладений у розмірі один трильйон 600 мільярдів гривень і міська рада, в особі міського голови, заступників, депутатів за період до 2 жовтня жоден запит військових, які мають відношення до Черкас і області не був незадоволений.

Так, у бюджеті є видатки, котрі, можливо, я частково з вами погоджуюся, є не на часі. Але ми також не можемо зупинити місто. Є громади, котрі перевиконують бюджетні програми на цей рік на 400-500 %, а в нас у Черкаській міській раді, на жаль, невиконання бюджету майже на 700. Це не через те, що ми його "роздули", а через те, що у квітні верховна рада зняла додаткові 30 тисяч, що отримували в тилу представники поліції та інших організацій, і зараз 8 листопада, якщо я не помиляюся, Верховна рада хоче взагалі заднім числом зняти військове ПДФО, тобто бюджет міста Черкаси недоотримає ще мільйонів 100".

e26df887cdec7afe

На завершення міський голова звернувся до черкасців:

"Чи варто щовихідного ходити під міськраду і кричати "Ганьба"? Гроші вирішуються не під час мітингів. Гроші вирішуються під час діалогу".

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #7 Тарас 02.11.2023 18:25
Видовище за сценарієм бондаряна
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Орест 02.11.2023 18:19
Питання до Азаряна: 30 тисяч в тилу Верховна рада перестала платити по всій Україні. Чому тоді лише в Черкасах роздутий бюджет?? Чі не тому, що ти натякав свої відкатні об'єкти? Ганьба могильнику Замкового Узвозу і будинку Кринського!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 В Черкасах виявляється 02.11.2023 15:43
створено єдину спільноту "депутати черкаської міської ради" ,один за одного і за свої посади готові горою стояти,всі інші бидло,яке плутається під ногами.А тепер дивітья кого ви понавибирали.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #4 Черкащан 02.11.2023 14:25
Прикриватись матерями загиблих...
До чого іще може опуститись, чіпляючись за борт державного корита, та ще з мобілізаційною "бронею".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #3 Прозорий голова 02.11.2023 13:40
Я й так прозорий далі нікуди, аж світюсь! Наскрізь від прозорості, мав на увазі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Кадріль 02.11.2023 13:39
Найбільш сподобались "Війскові генерали". У них все добре, ледь не накинулись на активістів :lol: :D :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 Леопольд 02.11.2023 13:37
Інформація проплачена Нареком Казаряном. То так і пишіть "Реклама"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100