реклама

реклама

Соціальний захист внутрішньо переміщених осіб на Черкащині, допомога у працевлаштуванні, забезпечення житлом, облаштування місць тимчасового проживання. Такі питання обговорили на засіданні членів міжфракційного депутатського об’єднання «ВПО України» за участі першого заступника голови ОДА Наталії Кравченко.

IMG_5023

Як вона розповіла, наразі в області на постійній основі проживають  майже 97 тисяч осіб. З них понад 2000 мешкають у місцях тимчасового проживання.

– Обласною військовою адміністрацією налагоджено постійний зв’язок із органами місцевого самоврядування, вітчизняними та міжнародними благодійними організаціями, – розповіла Наталія Кравченко. – Разом збираємо та відслідковуємо потреби вимушених переселенців. Актуалізуємо їх. Робимо все, аби максимально в короткі терміни закрити запити. Робота системна та комплексна. Її проводять на рівні кожної тергромади.

Водночас активно продовжує працювати обласний контактний центр. Нещодавно на його онлайн-ресурсі стартувало опитування серед ВПО щодо нагальних потреб. Усі відповіді оперативно опрацьовуються.

– Окрема увага в регіоні приділена питанню працевлаштуванню, – зауважила Наталія Кравченко. – Для цього маємо тісну співпрацю із обласним центром зайнятості. Інформуємо, розповідаємо про проекти та ініціативи з працевлаштування. Змога ВПО віднайти нове місце роботи  – один із найкращих інструментів реінтеграції.

Докладніше про створення нових можливостей для працевлаштування вимушених переселенців народні депутати обговорять на зустрічі із представниками обласного центру зайнятості. Вона запланована в межах їхнього дводенного візиту на Черкащину.

За підсумками робочої зустрічі обговорено актуальні проблемні питання з підтримки ВПО в області, напрацьовано шляхи їхнього вирішення. Зокрема, локальні питання допомоги  внутрішньо переміщеним особам розглянуто на зустрічі з керівникам громад області.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100