реклама

реклама

Історія нашого народу – це війни і повстання, злети і падіння, поразки і перемоги. Це гарячі серця Січових стрільців та Героїв Небесної Соті, це тисячі патріотів нашої держави, які зараз знаходяться на передовій, захищаючи свободу, незалежність та територіальну цілісність України. На жаль, війна неможлива без втрат, смерть забирає від нас найкращих, мужніх синів і доньок України.

Небесне воїнство Монастирищини повниться новими героями... Вони були синами, батьками, друзями, коханими. Вони любили, мріяли, працювали! І це все обірвалося в одну мить …

Вони захистили нас від війни і залишили частку свого серця у серці кожного з нас. Найвищою нагородою тих, хто уцілів, – є життя, а для загиблих – пам’ять.

409015702_677360394577315_132622675466957690_n

На згадку про загиблих Героїв Монастирищини у російсько-українській війні їх дітям голова військово-цивільної спілки «Бойове Братерство України» Леонід Климчук та міський голова Олександр Тищенко вручили іменні обереги «Батьківське серце». Захід розпочався з національного гімну і хвилини мовчання, якою вшанували пам’ять усіх полеглих Захисників Батьківщини.

До кожного кулону виписано іменне посвідчення, а на зворотному боці нанесено ім’я та прізвище загиблого. Цей шматочок срібла у вигляді серця, обрамлений терновим вінком із краплинкою крові, не прикраса і не медаль, це – оберіг. Його створили, щоб кожна дитина загиблого героя поряд із хрестиком носила частинку батьківського серця.

«Цей оберіг однозначно супроводжуватиме дітей по життю. Батьки цих діточок загинули за те, щоб ми жили в найкращій країні – Україні. І наше завдання зробити все, щоб вони мали шанс на спокійне і щасливе життя», – сказав під час вручення голова військово-цивільної спілки «Бойове Братерство України» Леонід Климчук.

Звертаючись до рідних Героїв, міський голова Олександр Тищенко відзначив, що громада гірко сумує за загиблими земляками, чия висока громадянська мужність, відданість Україні та Військовій присязі віднині закарбовані в серцях – навічно! «Ми розділяємо біль втрати з вашими родинами і хочемо, аби кожен українець пам’ятав героїчні подвиги цих людей, котрі поклали свою душу й тіло за майбутнє своїх дітей», – сказав Олександр Михайлович.

Військовий капелан Микола Богуславський, запалив свічку пам’яті, здійснив молебень та освятив обереги вручені дітям.

408994819_677359664577388_5667438264174563092_n

Пам'ять про наших загиблих земляків у російсько-українській війні, також, увіковічена у виданні «Альманах пам’яті Героїв Монастирищини», який сьогодні презентували для рідних Героїв. Ініціаторами створення цього видання та авторами зібраних матеріалів стали лідери Ліги старшокласників Монастирищини. Уже є два випуски, де зібрані розповіді про загиблих Захисників. На жаль, війна триває і кожного дня гинуть наші Герої, тому до друку вже готується третій випуск Альманаху пам’яті.

Фінансування обох випусків Альманаху пам’яті реалізовано в рамках Програми «Громадський бюджет (бюджет участі)» Монастирищенської міської ради. Під час голосування цей проєкт набрав найбільше голосів.

Ці книги Герої написали власними життями. Наша ж мета – зберегти пам’ять про їхню жертовність заради щасливого майбутнього у вільній Україні.

Заступник міського голови Зоряна Заворотна вручила родинам кожного загиблого захисника Монастирищи примірник Альманаху пам’яті й в чергове подякувала за подвиг Героїв.

На завершення всі присутні поклали квіти до меморіальних знаків на Алеї Слави Героям Монастирищини.

Про це пише Монастирищенська міськрада

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100