Завтра, 23 грудня, об 11:00 усіх охочих запрошують відвідати ярмарок «Різдво благодійності» у ТРЦ «Любава». За зібрані на ярмарку кошти організатори планують придбати пікап на Авдіївський напрямок, він стане в нагоді протитанкістам 53 ОМБр.

IMG_20231222_173912

Журналіст «Прочерку» поспілкувався з організаторами заходу, та дізнався, що чекає на черкащан завтра.

Ідея створення «Різдва благодійності» належить волонтерській команді, розповіла співорганізаторка заходу, волонтерка Інна Лук'янченко:

– До нас звернулися знайомі протитанкісти 53 бригади, їм потрібен транспортний засіб: пікап, або джип для виконання бойових завдань – перевозити все, що вони застосовують для знищення ворога.

За словами Інни Лук'яненко, Різдво – це час благодійності та добра. Тому захід повинен вирішити декілька задач, зокрема, благодійний збір коштів на потреби захисників та відродження українських традицій, які почали забуватися.

– Ярмарок передбачає три напрямки: буде музична частина, продаж сувенірів із цікавою історією створення, проводитимуться майстер-класи, за участю майстринь Черкаського краєзнавчого музею. Я думаю, що відвідувачі нашого заходу будуть задоволені, – сказала волонтерка.

IMG_20231222_173927

Музей радий підтримати будь-яку ініціативу для підтримки українських бійців, наголосила заввідділу етнології Черкаського обласного краєзнавчого музею Вікторія Наумчук:

– На завтра ми зорганізували близько 20 майстер-класів, будемо виготовляти традиційні речі, які прикрашали житло, вулицю та слугували оберегами.

Вікторія Наумчук показала прикраси, які кожен охочий зможе виготовити власноруч, з військових артефактів. А також гільзи, розмальовані учнями дитячої художньої школи імені Нарбута та працівниками музею.

На майстер-класи немає фіксованої ціни, учасники зможуть задонатити будь-скільки коштів, починаючи від стартової вартості.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100