реклама

реклама

Буккросинг-клуб «Freebook» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького спільно зі студентським проєктом «Реально нереальний студент» влаштував напередодні Різдва благодійну книжкову вечірку «Christmas Book Party» в кав’ярні «The ROOM».

IMG_7118_1

Подія стала завершенням заходів, які студенти-видавці 4 курсу кафедри журналістики, реклами та PR-технологій проводили в межах Національного тижня читання від Українського інституту книги. Крім того, вже традиційно в грудні книголюби «Freebook» відзначили 13-у річницю з дня створення їхньої спільноти. За ці роки  були фотосушки на книжкові теми, інтелектуальні вечорниці, літературні дискусії, книжкові флешмоби, долучалися до всеукраїнського буккросинг-проєкту «Мандри книги», відкривали нові полички книгообміну в університеті та в міських закладах,  обговорювали світові бестселери.

— Для студентів, які обрали спеціальність «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн»  і хочуть присвятити своє професійне життя розвитку книжкової галузі в Україні,  важливо безпосередньо спілкуватися з читацькою аутдиторією, — розповіла засновниця клубу, старша викладачка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Людмила Солодка. — Тому в межах дисциплін, які я викладаю, «Маркетинг видавничої продукції», «Управління командами і творчими колективами» практикую такі формати залікових завдань. Адже майбутні видавці в процесі реалізації проєкту не тільки досліджували читацькі інтереси, а також  апробували способи популяризації культури читання на міському рівні.

На книжковій вечірці не тільки говорили про книги та читання, а й зробили добру справу. Майбутні видавці також підтримали благодійний марафон від студентської ради ЧНУ й збирали кошти для підтримки військової частини А3335, де служить батько студентки ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Каріни Вовченко. Спільними зусиллями на заході вдалося зібрати 1940 грн на модернізований для військових намет УСТ-56.

У затишній атмосфері кав’ярні учасники книжкового «Таємного Санти» обмінювалися подарунками, брали участь в різних читацьких інтерактивах. Але основна увага гостей, серед яких були студенти, випускники ЧНУ та містяни, була прикута до інтелектуального батлу між командами «Freebook» та черкаського книжкового клубу «BookChe». Модераторка Олександра Яйкун підготувала для команд різноманітні завдання, щоб перевірити, хто краще обізнаний із сучасною українською та світовою літературою.

— Радію можливості долучатися та бути співорганізаторкою таких культурних проєктів. На практиці відчула, як це непросто, але отримала просто незабутні враження. Це надзвичайно цінний досвід, який допомагає мені зростати й розвиватися як фахівцю, — поділилася  Олександра Яйкун, студентка 4-ВБ курсу.

Свої враження про супротивників та гру висловила одна з учасниць команди від «BookChe» Анна Роденко:

— Це неймовірно гарні та розумні молоді люди. Ми виграли в них із відривом всього 0,3 бали. Дякую за запрошення, я отримала величезне задоволення.

IMG_2442

На завершення спілкування організатори провели святковий розіграш подарунків від спонсорів серед тих, хто донатив на збір для військових. Це сертифікат на 300 грн від рамен-бару «Азія», фірмова авоська, футболка та пряник із кавовими дріпами від мережі кафе «Шо тут?», арома-свічки від свічкарні «Так тепло». Найактивніші учасники також отримали знижки 10% від книгарні «Перший том» і гарненькі закладинки від «Книгарні Є».

— Надзвичайно атмосферний захід, було багато крутих інтерактивних ігор, в яких хочеться брати участь. Також дуже приємно було отримати подарунок від книжкового «Таємного Санти». Організатори молодці, захід вийшов крутий і цікавий! — зауважила Аніта Романова, студентка 1-ВБ курсу.

А головний приз від буккросинг-клубу «Freebook» — сертифікат на покупку в «Книгарні Є» — дістався Марії Літінській, студентці ННІ економіки і права.

— Я вдруге відвідую книжкові вечірки від «Freebook», і кожного разу залишаються тільки приємні враження. Команда креативно підійшла до організації цього заходу, провели і книжковий «Брейн-ринг», і різні «інтерактивчики». Тому після івенту всі залишилися з гарними закладинками та подарунками. Мені пощастило сьогодні виграти в лотереї сертифікат у «Книгарню Є». Я пишаюся тим, що молодь активно допомагає ЗСУ та залучає інших. Тому з нетерпінням чекаю на нові події від «Freebook».

На згадку про вечірку всі гості отримали від клубу фірмові закладинки для книг із символом прийдешнього року — драконом. Такий подарунок для читачів став можливим завдяки творчій співпраці: дизайн — від студентів-видавців, а ілюстрації надала завідувачка кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЧНУ, доцентка Лілія Полудень.

IMG_6969

Також ілюстрацію дракона, який читає книгу, спеціально для закладинки від клубу створила дизайнерка Ангеліна Геращенко.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Це на Казбеті Kazbet 27.12.2023 20:13
А окрім буккросерів на вечірці у Christmas Book Party в кав’ярні The ROOM ще хтось був?.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100