реклама

реклама

Виконавчий комітет ухвалив рекомендації задля збереження панно на спорткомплексі «Спартак». За це проголосували під час засідання 27 грудня.

413947964_672551551698630_1036587887323448920_n

Члени виконавчого комітету рекомендували Обласній дитячо-юнацькій спортивній школі «Олімпія», яка є власником цієї будівлі, наступне:

- Терміново зупинити роботи з утеплення Палацу спорту «Спартак» до приведення документів у відповідність чинному законодавству України та затвердження паспорту опорядження фасаду;

- Розглянути можливість демонтажу самочинно встановленого утеплення після завершення опалювального періоду та виконання його з внутрішньої сторони відповідно до розміру вказаного об’єкта;

- Запропонувати Черкаській обласній організації національної спілки архітекторів України звернутися до Міністерства культури та інформаційної політики України з метою визначення можливості включення оскаржуваного об’єкта до реєстру пам’яток культурної спадщини, оскільки наразі це панно не відноситься до пам’яток культурної спадщини.

Нагадаємо, раніше до міської влади надійшло звернення від Черкаської обласної організації Національної спілки архітекторів України. Вони просили втрутитися у ситуацію. Адже під час утеплення Палацу спорту «Спартак» було закрито рельєфну композицію. Автор рельєфного панно – відомий український художник Олександр Студені.

Для розгляду звернення спілки архітекторів розпорядженням міського голови Анатолія Бондаренка було утворено комісію. Її головою призначили першого заступника Сергія Тищенка, до складу увійшли представники управління інспектування, департаменту архітектури та містобудування, управління державного архітектурно-будівельного контролю.

В результаті роботи комісії і були напрацьовані рекомендації для власника будівлі – обласної ДЮСШ «Олімпія».

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

реклама

Коментарі  

 
-2 #2 лобіст 28.12.2023 20:51
Цитую Петя:
Егеж, відновлять. Як на палаці "Дружби народів" відновили мозаїку, так і тут зроблять.


головний архітектор при Одаричі тоді публічно заявив,що мозаїка знаходиться в аварійному стані і що ніякий виступаючий на 20 метрів перед нею вестибюль не завадить їй (мозаїці) кокнуть кого-нибудь на площі. А ще не існує в сучачному світі будівельних технологій ,щоб її закріпити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Петя 28.12.2023 16:25
Егеж, відновлять. Як на палаці "Дружби народів" відновили мозаїку, так і тут зроблять.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100