реклама

реклама

У Соснівському районному суді Черкас 16 січня під час чергового засідання у справі стосовно керівника Черкаської єпархії УПЦ МП митрополита Феодосія (Дениса Снєгірьова), допитали свідка.

6534aa21138b3c79

На засіданні свідок розповів, що написав заяву до поліції опісля перегляду відео, яке виклав митрополит Феодосій, повідомляє Суспільне.

Прохання про відвід судді, про яке попередньо клопотала сторона обвинувачення, не задовольнили. Відтак, розгляд справи продовжили. На засіданні допитували свідка.

Під час допиту свідок розповів, за яких умов подав заяву до правоохоронних органів. Зі Снєгірьовим, з його слів, у нього немає жодних зв'язків.

"Півтора року тому я звертався до поліції. Випадково мені на очі потрапило відео, в якому мене обурило те, що на ньому відбувалося: Снєгірьов відгукується негативно про українську церкву (ПЦУ) і її парафіян. Це відео я знайшов на ютубі, там було кілька відео. Він розповідав все так, наче церква Москви керує всім. Цим мені була завдана моральна шкода, бо я вважаю неприпустимими такі висловлювання", — розповів він.

Також свідок розповів, що служить у добровольчому батальйоні з травня 2022 року.

"Я звернувся до СБУ із запитом про Феодосія, прийшов туди сам. Мене обурювало те, що чому церкву України називають малочисельною і чому московський патріархат ставлять у відео вище українського", — додав він.

Митрополит Феодосій своєю чергою зазначив, що, на його думку, свідок не визнає його архієрейської гідності, бо називає його мирським ім'ям, а не за саном.

Всього у кримінальному провадженні десятеро свідків. На наступних засіданнях запланований їхній допит. Також на найближчому засіданні Феодосію мають продовжити або переобрати запобіжний захід.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100