реклама

реклама

Шевченківський національний заповідник спільно із Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України, Черкаською обласною організацією Національної Спілки художників України, Черкаським обласним управлінням освіти та Черкаським обласним управлінням культури проводить щорічний літературно-мистецький конкурс «Роду криниця віща» з метою виявлення і підтримки літературно- та художньо обдарованих учнів і студентської молоді, виховання в них любові і поваги до свого роду, рідної землі своїх батьків і пращурів, інтересу до пізнання родинних звичаїв і традицій.

Літературно-мистецький конкурс щодалі набирає ваги, оскільки означена тема роду все більше зактуалізувалася в житті українців в умовах російсько-української війни, коли родина стала найбільшою духовною опорою в тяжкі часи випробувань української нації, виборювання її волі і незалежності, осердям формування патріотичного чуття підростаючого покоління.

417486920_2310660239126346_5828809306809675517_n

У контексті нашої боротьби за рідний простір проти ворожої навали неабияку роль відіграє і пророче слово національного генія Тараса Шевченка, якому цьогоріч як українська, так і світова спільнота відзначатиме 210 річницю із дня народження.

Для участі в конкурсі допускаються школярі та студенти. Можна надсилати поетичні та прозові твори (вірші, оповідання, новели, есе, казки) і малярські роботи, у яких мистецьки осмислено власне бачення ролі роду і родини, сила енергії Шевченкової поезії у боротьбі проти багатовікового російського ворога та за збереження родових цінностей, тощо.

Оголошується конкурс із 12 лютого і проводиться у двох секціях: «Літературна творчість» та «Рід і родина – очима юних художників».

Прийом робіт на конкурс закінчується 22 квітня. Вручення нагород переможцям відбудеться на Тарасовій горі в м. Каневі у травні в рамках відзначення Дня матері та Міжнародного дня сім’ї (додатково повідомимо).

Мова творів ‒ українська.

Разом із творчими роботами просимо надсилати заявку за зразком, що додається.

Інформацію подавати в електронному вигляді на адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду (із зазначенням: «Конкурс «Роду криниця віща»). Художні роботи надсилати на адресу: Черкаська обл., м. Канів, відділення Нової Пошти №2, тел. 0964999600 (Коваленко Валентина Михайлівна).

Переможці отримають дипломи, грамоти, пам’ятні подарунки, безкоштовні екскурсії музеєм Тараса Шевченка. Кращі твори будуть надруковані та видані окремою збіркою, проілюстрованою кращими роботами юних художників. На переможців чекають майстер-класи від відомих письменників та художників.

Телефони для довідок: 0964999600, (0236) 32368 Конкурсна комісія

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100