реклама

реклама

Український маркетплейс DIM.RIA підсумував ситуацію на  ринку нерухомості у жовтні та представив звіт дослідження. Експерти аналітичного центру дослідили кількість пропозиції та вартість житла на первинному та вторинному ринках, також окремо розглянули ринок оренди.

Первинний ринок: У січні 2024 року працюють 75,4% відділів продажу новобудов по всій Україні. Аналітичний звіт DIM.RIA показує, що за перший місяць року по всій країні здано 2 новобудови на 5 секцій. Від липня 2023 року до кінця січня 2024 року готові до експлуатації 74 будинки на 139 секцій. Найбільша кількість готових новобудов за цей період у Київській області. Загалом станом січень частка готових новобудов від загальної кількості становить 30%.

Пропозиція: Аналітики DIM.RIA фіксують падіння пропозиції на вторинному ринку продажу у столиці та Київській області на 86% за місяць. Проте, у Миколаївській та Черкаській областях кількість оголошень зросла на 35%. У Сумській області зафіксоване значне зростання пропозиції. Якщо аналізувати дані за рік, то кількість оголошень про продаж вторинного житла зросла в усіх областях, окрім Полтавської, Кіровоградської та Волинської.

1685304557749


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100