реклама

реклама

Із квітня очікується ріст ціни на оренду житла в Україні. 

На ринок нерухомості впливає нинішня безпекова, економічна та політична ситуація. Якщо попит перевищує пропозицію, то підвищення цін буде. Про це розповіла Суспільному заступниця голови правління асоціації рієлторів та сертифікованих аналітиків Ірина Ткаченко.

Охочі винайняти шукають житло недороге і з ремонтом

Черкащанка Марина Боровицька однокімнатну квартиру орендує від грудня минулого року. Розповіла, що житло комфортне і для навчання, і для роботи, і для виконання інших завдань. Основними критеріями при виборі житла були низька ціна та наявність ремонту:

"Загалом дуже комфортно і подобається, що це останній поверх, немає сусідів та є ілюзія приватності. Хоч це Південно-Західний район міста, бо тут є один мінус: інколи важко з транспортом. Але оскільки в мене є автомобіль, то це не проблема".

Черкащанка показала орендовану квартиру. Суспільне Черкаси


Головний плюс квартири, за словами пані Марини, – умебльована кухня.

"Мені дуже подобається, що тут вся техніка, вона укомплектована, що дуже мене виручає", – розповіла вона.

За оренду черкащанка платить вісім тисяч гривень, а разом з комунальними платежами виходить десять. За це житло, зізналася, довелося позмагатися:

"Я так розумію, був дуже шалений попит: спочатку знайшла квартиру на сайті і зателефонувала через 40 хвилин після того, як виклали оголошення. Проте за кілька хвилин повідомлення вже було видалено. Іншого разу, я домовилася про візит для перегляду і випадково переплутала час. Я приїхала на годину раніше, і диво, мала переглядати цю квартиру останньою".

Найдорожче житло в Центрі, на Митниці та Казбеті

Порівняно з минулим роком вартість оренди житла у 2024-му не змінилась, розповіла черкаська рієлторка Надія Калашник. Проте на ціну можуть впливати різні фактори, одним з них є район розташування.

"Найбільш популярними є квартири від семи до п’ятнадцяти тисяч гривень. Найдорожче житло в Центрі, на Митниці та Казбеті. Інші райони будуть трішки дешевше, відсотків на 30, але це залежить комплектація самої квартири", – розповіла рієлторка.

Рієлторка розповіла про ситуацію на ринку нерухомості. Суспільне Черкаси


Ціна на оренду нерухомості в Україні порівняно з березнем-квітнем минулого року зросла на 25%. За словами заступниці голови правління асоціації рієлторів та сертифікованих аналітиків Ірини Ткаченко, попит на оренду житла як і її вартість до кінця року зростатиме:

"Підвищення буде приблизно з квітня. Ми маємо прогнози зважаючи на умови безпекової, економічної, політичної ситуації, яка склалася нині. Це все залежить від того, наскільки безпечний регіон і якщо попит там, наприклад, перевищує пропозицію, то підвищення цін буде".

Вона додала, що до кінця року вартість оренди нерухомості зросте на 15%.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100