реклама

реклама

Скоординована робота та максимальна залученість. На Черкащині продовжують комунікацію з міжнародними партнерами щодо підтримки ВПО. Перспективи покращення житлових умов для вимушених переселенців обговорили перша заступниця очільника області Наталія Кравченко із представниками Кластеру з питань житла та непродовольчої групи товарів.

DSC_0171

Зустріч відбулася в межах діяльності Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

На сьогодні в області, за офіційними даними, зареєстровано 144 тисячі осіб, які належать до категорії внутрішньо переміщених. На довготривале проживання у регіоні лишилися 96 тисяч осіб, з них 40% – діти.

– Більшість вимушено переміщених осіб, які проживають в області, мешкають у приватних оселях, – зауважила Наталія Кравченко. – У 40 місцях тимчасового проживання наразі – більше 1,4 тис. осіб. Спільно з партнерами ми забезпечуємо першочергові потреби, однак гостро стоїть потреба в покращенні житлових умов, проведенні ремонтів, оснащенні меблями та технікою. Тож у цьому питанні ми й надалі розраховуємо на підтримку міжнародних організацій, які співпрацюють із нами з початку повномасштабного вторгнення.

Крім того, на зустрічі порушили питання створення банку тимчасового житла на Черкащині. Потребу в таких помешканнях уже подали понад 200 ВПО, які проживають на Черкащині.

DSC_0190

– Бойові дії не зупиняються ні на день, тож ми маємо бути постійно готовими приймати тих, хто вимушено полишив свої домівки, – додала перша заступниця. – Задля цього в області проводимо моніторинг житлового фонду. Ті приміщення, які можна облаштувати для проживання, маємо забезпечити всім необхідним. Саме тому нам важливо чітко координувати свої зусилля разом із нашими партнерами.

Також на зустрічі обговорили перспективи проведення ремонтів у помешканнях, де проживають ВПО, та тих будинках, що постраждали від російської агресії.

Пресслужба Черкаської ОВА

Фото: ck-oda.gov.ua

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100