реклама

реклама

Більше фінансування на правоохоронні органи, закладене у Державному бюджеті на 2013 рік, насправді є спробою нарешті вийти на нормальний рівень фінансування цих структур. Про це у коментарі УНН повідомив нардеп-«регіонал» з Черкащини Володимир Олійник.

За словами народного депутата, ситуація з недофінансуванням правоохоронних органів продовжуватися більше не може, адже це має свої негативні наслідки.

«Той хто говорить, що ми збільшили фінансування, то ця людина не розбирається у питаннях. Ми багато років систематично недофінансовували силові структури. Що це означає? Є бюджет, який складається зі статей: заробітна плата, комунальні платежі, матеріально-технічне забезпечення. І ось фінансування міліції становило десь на рівні 60% від їх потреб, а прокуратуру десь на рівні 70%», - сказав він.

Серед статей, на які виділялося недостатньо фінансування, було матеріально-технічне забезпечення і заробітна плата співробітників правоохоронних органів. Як зазначив парламентарій, правоохоронним органам самим доводилося шукати гроші на все це.

«І ми не додали. Ми ще навіть не увійшли у повне фінансування відповідно до норм закону», - наголосив він.

Крім того, Володимир Олійник повідомив, що зі вступом в дію нового Кримінального процесуального кодексу України, необхідно переоснастити правоохоронні органи комп’ютерною та оргтехнікою.

«Дуже часто комп’ютери, якими користуються правоохоронці, знаходять у приватній власності слідчого, співробітника міліції, прокуратури. Ми повинні оновити комп’ютери і захистити, адже там тепер буде інформація, яка носить конфіденційний характер», - зазначив він.

Окрім того, за його словами, в рамках реформування, реорганізація штату правоохоронних органів також відображається на фінансуванні.

Нагадаємо, сьогодні ВР шостого скликання прийняла Державний бюджет України на 2013 рік.

У документі передбачено понад виділення 15 млрд грн на потреби Міністерства внутрішніх справ. Це майже на півмільярда гривень більше, ніж у поточному році. Річний бюджет СБУ становитиме 3,4 млрд грн. На фінансування прокуратури передбачено 3,2 млрд грн.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Сергій моє ім я 07.12.2012 09:33
Прокуратура недоотримувала. Проте, на лєваках вона попереду. Крім того, будь-хто з нас переймався б за достаток своїх дітей. Так що все нормально, що Олійник так перейається за прокурорів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 О.ЧУПРИНА 06.12.2012 19:22
Більшість "правоохоронців" працюють самі на себе.Прийшов на роботу та думаю:"Де б його прикурити"? Необхідно скоротити чисельність вдвічі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 очі бачуть 06.12.2012 18:22
а на державних службовців ніхто нічого не хоче скинути? люди отримують по 1118 гривень. за що жити?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 кактус 06.12.2012 17:32
це ж олійник заграє з ментами, бо за свою дупу переживає
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100