реклама

реклама

Благодійний захід, присвячений Міжнародному дню боротьби за права жінок, провели в Черкаському міському будинку культури ім. І.Кулика для родин загиблих захисників. Дружини українських військових, які повернулися додому на щиті, їхні діти, матері отримали подарунки від благодійників, а також відвідали святковий концерт.

IMG_20240309_120435

Дружина загиблого командира ремонтної роти «Азову» Сергія Павліченка Русудана Павліченко розповіла, що боронити Україну він пішов ще в 2014 році, загинув унаслідок теракту в Оленівці в ніч із 28 на 29 липня 2022 року. У Черкаси вона переїхала разом з дітьми з Приморська, що на Запоріжжі.

Після реабілітації, Русудана Павліченко знайшла сили жити далі, і тепер надає підтримку тим, хто опинився у схожій ситуації.

– Живу заради дітей. Я дивилася на них, і розуміла, що не маю права – не піднятися з тих двох колін, на які впала. Пройшла не одну реабілітацію. З часом знайшла себе у волонтерстві: допомагаю родинам загиблих бійців, військовим, пораненим, хлопцям, які вже пройшли реабілітацію та отримали посвідчення ветеранів війни, – сказала пані Русудана.

IMG_20240309_121720

На сцені будинку культури вперше за довгий час з'явилася Людмила Юрчик – дружина загиблого військовослужбовця Сергія Юрчика, нагородженого відзнакою «За заслуги перед Черкащиною». Вона виконала пісню «Мальви».

Свого чоловіка, якого втратила під час російсько-української війни, згадала й Лариса Сергєєва.

IMG_20240309_115223

– Ігор пішов добровольцем на початку повномасштабного вторгнення, коли формувалася четверта танкова бригада. Був водієм, адже мав великий водійський стаж. 8 березня 2022 року він вже служив. Загинув 22 жовтня 2022 року під Бахмутом, через мінометний обстріл, – розповіла дружина загиблого захисника.

Лариса Сергєєва додала, що її мотивує волонтерство, спілкування з родинами захисників із Черкас.

За словами організаторів, за кожним сильним чоловіком стоїть надзвичайно сильна жінка. Попри все пережите, гості сьогодні усміхаються, йдуть уперед та реалізовуються.

Прессекретар Черкаського регіонального представництва «Українська Фундація – Мрія» Тетяна Цап повідомила, що на благодійний захід прийшли 210 сімей.

Родини загиблих, зниклих безвісти та полонених захисників можуть отримати підтримку від Черкаського регіонального представництва «Українська Фундація – Мрія» ТУТ

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100