реклама

реклама

До Кременчуцького водосховища цьогоріч запустять близько 65 тонн товстолоба. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОВА Роман Косенко.

IMG-d359a7b456db2762d35ab4f64fa9a8d7-V
У попередні роки з бюджету області було виділено 5,5 мільйонів гривень на зариблення.

Програма підтримки рибного господарства, яка діє на території Черкащини, дасть змогу провести масштабне зариблення Кременчуцького водосховища, зокрема задля покращення екологічного стану водойм.

– Географічне розташування дає можливість вирощувати посадковий матеріал належної якості для зариблення водойм не тільки нашого регіону. У зв'язку з тимчасовою відсутністю Каховського водосховища, Черкащина є своєрідним хабом для розвитку рибного господарства України в цілому, – сказав Роман Косенко.

Він наголосив, що актуальною проблемою в області є якість питної води. Рослиноїдні риби допоможуть очистити водойми.

– За результатами спостережень поверхневої води Кременчуцького водосховища, за попередні роки прослідковуються зміни концентрації гідрохімічних показників у сторону збільшення. Існує необхідність проведення зариблення водосховища рослиноїдними рибами, які здійснять очищення та допоможуть покращити показник гідрологічного складу води, – сказав директор департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОВА.

Він повідомив: протягом року жителі Черкащини споживають близько 17 тисяч тонн риби, з них – 9 тисяч тонн (або половина від обсягів споживання) власного виробництва.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Алекс 03.04.2024 21:33
Товстолоб їсть ікру других риб.помилка в зарибленні
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Черкащина це потужний хаб 03.04.2024 21:22
Скільки хабарників та їх хабалок на квадратний метр території не знайти по всій Україні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100