реклама

реклама

У Черкасах учні та викладачі професійного ліцею 4 квітня влаштували акцію протесту, оскільки хвилюються про подальшу долю закладу. За їхніми словами, майно ліцею хочуть передати іншому навчальному закладу з Харкова, викладачів — звільнити, а студентів — перевести на навчання в інші установи.

Про це пише Суспільне.

photo_2024-04-04_13-00-04 (2)

За словами очільника обласного управління освіти Валерія Данилевського, наразі йому невідомо про те, яке рішення щодо цього закладу прийняло міністерство:

"Наразі, наскільки мені відомо, міністерство ще ніякого рішення не приймало. Немає ніякого ні наказу — ні про реорганізацію, ні про профілювання, ні про злиття. Наскільки мені відомо, міністерство ніколи і не вело мову про ліквідацію цього навчального закладу. Ми ж діятимемо в межах своїх повноважень. Зважаючи на те, що в країні війна, напрямки підготовки, за якими заклад готує учнів, надзвичайно важливі. Якщо приймуть рішення про те, щоб це майно використовували для інших цілей, то ми, як виконавчий орган влади, змушені будемо його виконувати і намагатимусь виконувати його ефективно — щоб діти і педагогічні працівники були максимально захищені".

За словами Валерія Данилевського, черкаський професійний ліцей — у державній формі власності. Так само як і заклад, який хочуть "перемістити" до Черкас:

"В одному за діяльність, організацію, реорганізацію та перепрофілювання відповідає Міністерство освіти, в іншому — Міністерство внутрішніх справ. Міністерство внутрішніх справ в зв’язку з переміщенням певної кількості учнів, які потрібні нині країні, шукає можливість залучення додаткових приміщень та площ для навчання. Вони звернулись до Міністерства освіти чи не могли б вони розглянути можливість передати на використання майно означеного професійно-технічного навчального закладу. Наразі Міністерство проводить вивчення цього питання".


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Трудящий 05.04.2024 20:40
Як таке може бути, що Данилевський, займаючи таку високу посаду не знає, яке рішення прийняли? Хтось у це вірить?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100