реклама

реклама

Апарт-готель, який можуть збудувати в районі пляжу “Рів’єра” в Черкасах, міг би стати окрасою міста.

Таку думку під час ефіру “18000” висловив директор департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Артур Савін.

Як розповів чиновник, позиція міської ради щодо розміщення таких об’єктів у рекреаційних зонах міста зазначена в положеннях генплану. Територія пляжу “Рів’єра” ще в генплані за 2011 рік була передбачена під громадську забудову. Для забудови дозволено 10 % ділянки від загальної території за межами прибережно-захисної зони, тобто поза межами охоронних зон річки.

– Забудовник звернувся у департамент у належний спосіб і згідно з положенням генплану, який передбачає там будівництво років двадцять, – пояснює Артур Савін. – Надання пропозицій щодо будівництва таких об’єктів закладено в стратегію розвитку міста, яку затвердили депутати цієї каденції. Тобто ми розуміємо, що Черкаси мають стати привабливим туристичним центром як для гостей, так і містян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фадеєв: Поки лев спить...

Поки що мерії не надали ескізний проєкт апарт-готелю. Водночас чиновник, поспілкувавшись із забудовником, бачить майбутнє місце, як відпочинковий об’єкт, із номерами, закладами харчування, невеликими бутіками. Можливо, на території готелю облаштують пляж, басейни, альтанки, зони відпочинку.

– Я переконаний, що там не буде банального житлового будинку, там шумове навантаження, пляж. Наразі в апарт-готель не передбачене отримання прописки. За генпланом нині це не житлова забудова, – розповідає директор департаменту архітектури.

Попередньо апарт-готель може з’явитися на тому місці, де розміщували лунапарк. До забудови дозволена смуга землі, де працювали атракціони, та заасфальтований майданчик, що поряд із ними. Тому остаточне місце обиратиме забудовник.

реклама

Коментарі  

 
-2 #10 Молодцы 09.04.2024 09:37
Так вам и надо, поделом.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #9 підніміть архіви 09.04.2024 06:56
Природний берег Дніпра (те що ще є в Черкасах) -краще нічого не буває,бо природа найкращий архітектор і художник. Попередник комуніста-банщика (він же директор департаменту архітектури),ве теренар за освітою подібним чином починав забудовувати ще дикий берег в районі вул.Козацька-Героїв Дніпра.Тоді на початку там пропонував тільки малоповерхову забудову маленький квартальчик(не більше 4 -поверхів). Результат - подивіться (не менше 10 поверхів) і збираються за останньою актуаалізацією забудувати всю лагуну.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #8 Макухаа 08.04.2024 08:02
https://postimg.cc/McKRm11v
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #7 Пшонка 07.04.2024 21:59
Савіне, та не забудься викласти плиткою колорадську стрічку від Пагорбу Слави до того готелю. А із плиткою Залізяка допоможе...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+33 #6 Нью Лисянка 07.04.2024 19:23
За генпланом нині це не житлова забудова, – розповідає директор департаменту архітектури".
Ключове слово "НИНІ". Завтра за НАШІ бюджетні кошти забашляють генпланістам за чергову АКТуалізацію. Ті за бабло і нову ескалацію червоних ліній зроблять ,і житлову забудову в рекреаційній зоні (як це було за Драміком) і хр.н ще чогось. Потім вийде на сцену якийсь сертифікований спец з палати і скаже -усьо норм.
Якийсь брєд сивої татарської кобили виходить:істори чну забудову руйнують, але не дивлячись на це Черкаси виявляється тріщать від напливу туристів в військовий час. Один дуже вумний обіцяв з Черкас зробити Чикаго,а ці мабуть Дубай.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #5 Можайський бір 07.04.2024 13:47
Толян, а де ж твої громадські слухання, обговорення..?
Ти чекаєш поки вас із савінами черкащани пірнатимуть у сміттєвий бак?
Так вони це вміють. :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+38 #4 Саввін 07.04.2024 09:58
Прикол в том,что артурка до 2019 года был учредителем канторы,которая получила разрешение на строительство.Совпадение?НЕ ДУМАЮ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #3 Стабилизец 07.04.2024 09:18
Если мамой не клялся, таки да, будет на выхлопе жилой дом для ылиты
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+46 #2 Лисянка 07.04.2024 07:06
Савіне ...., "Черкаси мають стати привабливим туристичним центром як для гостей, так і містян"- то для яких таких "гостей"? Для твоїх братів-кацапів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+33 #1 Директор департаменту 06.04.2024 20:04
може стати окрасою та гордістю черкаського владного зоопарку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100