Двоповерхові будиночки з бісквіту, шоколадні фігурки новорічних персонажів – такими солодкими експонатами вчора торгували на благодійному аукціоні «Смачна новорічна країна», що вже третій рік поспіль триває в Черкасах, пише сайт «Пункт».


Протягом трьох днів у Будинку культури ім. І. Кулика черкащани могли долучитися до виготовлення смачних експонатів. Цьогорічною родзинкою стало «будівництво» солодкої майстерні Діда Мороза.

– Новацією цьогорічної «Смачної новорічної країни» є чіткий розподіл солодких виробів, створених майстрами-кондитерами й дітьми. Усі презентовані солодощі об’єднує бажання допомогти, а це – показник того, що і діти, і професіонали готові взяти участь у корисній справі, – розповіла директор департаменту освіти та гуманітарної політики МВК Ірина Топчій.


Учасники заходу виставили на продаж 93 кондитерські вироби.

Виручені за солодкі лоти кошти організатори заходу віддадуть на лікування онкохворих дітей. У Черкаському обласному онкодиспасері допомоги потребують двадцять п’ять маленьких жителів міста.


Одними з учасників солодкого конкурсу були вихованці дитячого садка № 74.

– Ми запропонували дітям намалювати ескіз будиночку, в якому живе Дід Мороз. Діти малювали, а ми обирали кращі. Згодом, узгодивши всі нюанси, ми приступили до виготовлення макета новорічного торта, – розповіла про підготовку до благодійного заходу директор дитячого садка № 74 Валентина Прокопенко.

Загалом торт важить майже шість кілограмів, а виготовляли його умільців протягом двох днів. Учасники «Смачної новорічної країни» стверджують, що їхні вироби містять спеціальну білкову суміш, а тому торти будуть придатні до вживання аж до різдвяних свят.

Стартова ціна кожного з тортів-лотів була однаковою – сто гривень. Кожен наступний крок складав п’ятдесят гривень. Охочих придбати смачні витвори мистецтва було чимало. Першим щасливим власником солодкого лоту став Юрій Гончаров. За казкову хатинку він віддав 500 гривень. Чоловік зізнається, що не шкодував грошей, а номер тринадцять, написаний на торті, вважає вдалим для себе.


– От, напевно, мені цифра тринадцять сподобалась! Для мене – це щасливе число і, щоб аукціон пройшов вдало, я й придбав цей торт. Крім того, я вважаю, що таких благодійних заходів має бути більше, – розповів власник першого проданого лоту Юрій Гончаров.


Придбала торт з пінгвінчиками на аукціоні і депутат Черкаської міської ради Наталя Коваленко.


– Це справжній витвір кондитерського мистецтва, – підписала фотографію з тортом на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» пані Наталя.

Організатори благодійного аукціону зазначають, що цьогоріч до участі в майстер-класах із виготовлення смачних експонатів черкащани долучались сім’ями за власної ініціативи.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 федор принципиальный 21.12.2012 21:41
Опять одурич и топчий ободрали школы и детсады и естественно и родителей из своего кармана бы вытащили и оплатили стоимость продуктов и труда работников учреждений
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100