14 тисяч 250 гривень вдалось зібрати під час проведення благодійного аукціону «Смачна новорічна країна» та виставки-ярмарки, яка й досі діє у холі міського Будинку культури ім. І.Кулика, розташованого у Черкасах по вул. Благовісна, 170. Усі виручені кошти разом з солодкими подарунками від міської влади та цікавинками від книжкового магазину «Буквиця» передали хворим діткам, чкі перебувають на лікуванні в обласному центрі дитячої онкології та гематології.


Для маленьких пацієнтів, сьогодення яких вимірюється двобоєм з нелегким діагнозом «онко», міська влада разом з талановитими вихованцями міського багатопрофільного молодіжного центру організувала справжнє новорічне свято з веселощами, запальними танцями, приємними подарунками та обов’язково – святковим вітанням казкового Діда Мороза. Кожному з батьків, дитина яких перебуває на лікуванні у центрі, вручили кошти – по 570 гривень. Саме така сума вийшла, якщо розділити гроші, отримані від аукціону, на 25 маленьких пацієнтів закладу.


Разом з тим міська влада закупила та вручила дітям солодкі подарунки, а книжковий магазин «Буквиця» кожному маленькому пацієнту презентував пакети з дитячими книжечками, альбомами, олівцями та розмальовками.

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ірина Топчій розповіла, що третій рік поспіль міська влада за підтримки закладів освіти, відомих кулінарів та аматорів кондитерської справи, організовують в Черкасах благодійну акцію «Смачна новорічна країна». Під час якої професіонали і аматори кулінарної справи виготовлять солодкі шедеври з пряничного тіста. Це й їстівні будиночки, казкові герої, новорічні композиції та смачні фантазії дивовижного світу мрій.

Усі вироби продають на благодійному аукціоні та виставці-ярмарку, виручені ж кошти передають на потреби хворих діток. Цього року на аукціоні було представлено 94 кулінарні роботи, більшість яких була продана в перший же день. Загалом, під час аукціону найдешевший солодкий шедевр коштував 100 гривень, а найдорожчими – смачна новорічна композиція з пряничного тіста за 1150 гривень від однієї з черкаських піцерій та за 1100 гривень кулінарний витвір під назвою «Мішок подарунків» від магазину «Гранд-маркет».

Депутат Черкаської міської ради Андрій Більда, який теж завітав до обласного центру дитячої онкології та гематології, аби привітати хворих діток з новорічними святами, побажав кожному з них швидкого одужання, міцного здоров’я та втілення дитячих мрій, у чому їм допоможе міська влада та небайдужі жителі нашого міста. Зокрема, започатковуючи такі благодійні акції як «Смачна новорічна країна».

– Найголовніше те, що кожна людина, яка хоче допомогти хворим дітям, долучається до цієї акції. І не лише – під час виготовлення смачних пряничних будиночків, але й купуючи їх на благодійному аукціоні. Організовуючи свято для цих дітей, кожен з нас вкладає часточку своєї душі і щиро бажає їм одужання, даруючи гарний настрій, що є запорукою на шляху до здорового життя, – наголосив Андрій Олександрович.

До речі, в перший рік діяльності благодійного аукціону «Смачна Благодійна країна» було зібрано 5700 гривень, які передали у дитячу інфекційну лікарню. На ці кошти тоді було куплено у заклад пральну машинку та два кисневих апарати. А ось другий рік поспіль усі виручені кошти від благодійного аукціону адресно передаються батькам хворих діток, які перебувають на лікуванні в обласному центрі дитячої онкології та гематології.

Приміром, минулого року під час акції «Смачна Благодійна країна» було зібрано 12 тисяч 300 гривень, які рівними частинами по 420 гривень розподілено між батьками маленьких пацієнтів центру. Цьогоріч під час благодійного аукціону вдалось зібрати трохи більшу суму – понад 14 тисяч гривень, які теж адресно були передані родинам з хворими дітками.

Проте цього року це, можливо, ще не остаточна сума. Оскільки у холі міського Будинку культури ім. І. Кулика (по вул. Благовісна, 170) продовжує діяти (до 17 січня 2013 року) виставка-ярмарок, де можна придбати вироби з пряничного тіста, виготовлені в рамках благодійної акції «Смачна новорічна країна». Таким чином кожен охочий має змогу зробити свій вклад у допомогу онкохворим діткам. Адже усі виручені під час ярмарку гроші теж будуть передані до обласного центру дитячої онкології та гематології, зазначає прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100