На території Черкаської області проходить профілактична операція під умовною назвою «Візит». Дільничні інспектори міліції йдуть до людей – відвідують домоволодіння громадян, роздають їм візитки, в яких міститься інформація про правоохоронців, в підпорядкуванні яких знаходиться дана територія, про місце розташування опорного пункту міліції, графік прийому громадян та телефон дільничного. Тож громадяни, в яких сталася біда, зможуть вчасно повідомити про свої проблеми, звернувшись до співробітників міліції. Також під час цієї профілактичної операції, дільничні розносять листівки з інформацією про те, як уникнути крадіжки та як не стати жертвою шахраїв, особливо людям похилого віку.


На території Черкаської області працює 334 дільничних інспектора, з яких 226 обслуговують сільську місцевість та 30 помічників дільничних. Також в області нараховується 180 членів громадських формувань. Вони надають активну допомогу співробітникам міліції при виконанні їх службових обов’язків, повідомляють про події, які сталися на території обслуговування, проводять профілактичні бесіди з громадянами, спільно з правоохоронцями патрулюють вулиці.

Операція «Візит» важлива ще й тому, що населення місцевості, яке знаходиться під наглядом дільничного, зможе особисто познайомитися з ним та отримати необхідну інформацію, яка цікавить. На даний час працівники міліції завітали та вручили картки більш, ніж 100 тисячах помешкань громадян, з яких 69 тисяч знаходиться в сільській місцевості.


Завдяки взаємодії населення та правоохоронців, до співробітників міліції надійшло 24 заяви про події, які сталися на територіях обслуговування, з яких 16 заяв направлено до опрацювання в оперативні служби. Така робота не є марною і приносить позитивні результати. Так, лише в цьому році за інформацією дільничних інспекторів міліції, оперативними співробітниками, завдяки перевірки отриманих даних, було розкрито 2 злочини.

Про це інформує прес-служба МВС області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100