реклама

реклама

Політичні амбіції лідера «Фронту змін» Арсенія Яценюка витісняють на другий план інших лідерів «Батьківщини». Отримавши контроль над партією, яка на останніх парламентських виборах набрала 25% голосів виборців, колишній спікер парламенту на президентських виборах-2015 може стати єдиним кандидатом від Об'єднаної опозиції і розраховуватиме на підтримку багатомільйонного електорату «Батьківщини», пише видання «Фокус».

Якщо вірити джерелам «Фокусу» в «Батьківщині», дамоклів меч завис над керівниками Кримської, Хмельницької, Миколаївської, Черкаської і Рівненської організацій. Нібито керівникам обласних підрозділів з подачі лідера фракції поставили умову: не зможете знайти джерела фінансування — замінимо новими людьми. На їх місця прийдуть партійці, лояльні до керівництва партії і особисто до Арсенія Яценюку.

Чим більше обласних підрозділів вдасться захопити, тим багаточисельнішою виявиться армія своїх делегатів, що голосують на з'їзді за висунення єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах. Сам Арсеній Яценюк не виключає кадрових чищень в регіонах. «Якщо для об'єднання опозиції в єдину організацію буде потрібно зміни в обласному керівництві будь-якої з партій, які братимуть участь в процесі, таке рішення буде прийнято», — повідомив він «Фокусу».

З ним згідний і Олександр Турчинов, уточнюючи, що оновлення кадрів станеться не лише в рамках створення єдиної структури. Враховуватися будуть результати, показані організаціями на парламентських виборах. Керівні посади можуть втратити і ті, хто, за словах Турчинова, не зміг якісно працювати в «мирний час» в умовах постійного тиску влади.

Керівники обласних організацій, опитані «Фокусом», не підтвердили історію з ультиматумом. Проте визнали, що мають багато питань до одного з партійних керівників. «І точно не до Турчинову», — уточнює один з них, відмовляючись вдаватися у деталі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100