реклама

реклама

Сьогодні об 11.00 можна переглянути он-лайн трансляцію засідання зі створення Громадського комітету відсічі національній нетерпимості. Саме ж засідання відбуватиметься у конференц-залі КП «МІА «Черкаси» (вул. Хрещатик, 221).


Комітет створять у відповідь на події, що відбулися в Черкасах 6 квітня під час мітингу опозиції.

Нижче можна переглянути звернення міського голови Черкас Сергія Одарича до громади міста.

«Події, що відбулися у Черкасах 6 квітня під час мітингу опозиції, викликали широкий резонанс серед громадськості.

На Театральній площі під час мирного зібрання з’явилися невідомі молодики, вбрані у футболки із закликами-написами «Бий жидів». Між учасниками подій відбулась бійка. Були постраждалі особи. Громадськість міста, серед якої і представники національних меншин, обурені такими закликами та діями. Адже такі інциденти можуть призвести до міжнаціональної ворожнечі та принижують честь і гідність людей.

Насторожує той факт, що правоохоронні органи не виявляють активності у розслідуванні цієї ситуації. Осіб, які чинили свавілля, не встановлено. Жодного порушника не притягнуто до відповідальності. Керівництво міліції заявляє, що їм потрібно, щонайменше, два місяці для розслідування.

Велика кількість учасників мітингу та журналісти встигли зафіксувати цей інцидент на фотоапарати та зробили відеозаписи. Черкащани самі розшукали фото невідомих молодиків у соціальних мережах, віднайшли сторінку одного із них. Утім правоохоронці не поспішають з’ясовувати, хто ці молодики та чому вони прийшли на Театральну площу у футболках з ворожими написами.

У зв’язку із неспроможністю правоохоронних органів знайти правопорушників, я ініціюю створення в Черкасах Громадського комітету відсічі національній нетерпимості. Наша мета – встановити осіб, які одягли ті футболки, дізнатися, хто їхні замовники, організатори і пособники акції, та добитися покарання всіх учасників цієї події.

Немає гарантії, що такі провокативні ситуації не повторяться стосовно громадян інших національностей чи представників релігійних конфесій. І вже завтра черкаський інцидент зі значно більшим розмахом може повторитися в сусідніх обласних центрах.

Пропоную усім небайдужим черкащанам об’єднатися навколо спільної мети – добитися покарання замовників та виконавців, які розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

Проведемо розслідування самостійно силами громадськості.

Запрошую всіх у п’ятницю, 19 квітня, об 11.00 долучитися до створення Громадського комітету відсічі національній нетерпимості. Місце зустрічі – конференц-зала КП «МІА «Черкаси» (вул. Хрещатик, 221).

З повагою, міський голова Черкас Сергій Одарич»

Про це інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100