реклама

реклама

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб зустрівся головним равином брацлавської общини Даніелем Даяном та головою правління Черкаської міської об’єднаної єврейської общини Давидом Летичевським задля спільного вирішення проблем паломників та обговорення проекту будівництва синагоги в Черкасах.

Так, Давид Летичевський зазначив, що нині в обласному центрі проживає близько 2000 євреїв. Наразі найбільше бажання цих людей – мати общинний єврейський центр із синагогою, в якому також би знайшлося місце і для кошерної кухні, і для мікви, школи, садочка, інформують у прес-службі Черкаської ОДА. Адже сьогодні в Черкасах не існує жодного єврейського храму, а «Об'єднана єврейська громада» діє виключно як громадська організація.

– Все це необхідно для того, щоб будь-який єврей, приїжджаючи до Черкас, знав, куди йому можна піти, – сказав голова правління Черкаської міської об’єднаної єврейської общини.

За словами очільника області, протягом останніх трьох років на Черкащині вже склалася, хоч і невелика, але успішна історія співпраці представників брацлавських хасидів та обласної влади:

– Минулого року на святкування Рош-га-Шана до Умані прибуло понад 20 тисяч паломників з 25 країн світу. І завдяки злагодженим спільним діям єврейської громади та обласної влади всі масові заходи відбулися спокійно, організовано та без різних надзвичайних ситуацій.

Також Сергій Тулуб відзначив, що для того, щоб проживання паломників було в комфортних умовах, за останній рік побудовано спеціальне містечко, яке може прийняти близько 2 тисяч осіб, а також відремонтовано під’їзні дороги.

– Нещодавно ми провели в Умані виїзну нараду, де разом із громадськістю та представниками фонду ім. Цадика Нахмана обговорили усі проблеми та труднощі, й думаю, що до відзначення Рош-га-Шана ми всі питання вже вирішимо, – зазначив Сергій Борисович. – Важливо, що ми займаємося й іншими святими місцями, а не лише тими, що розташовані в Умані. Наприклад, сьогодні ми домовилися з равином, що допомагатимемо в будівництві синагоги, і це питання буде в нас на контролі.

Головний равин брацлавської общини Даніель Даян такому розвитку подій радий та сподівається, що вже незабаром синагогу в Черкасах зможуть відвідувати набагато більше людей, ніж зараз.

– Ми дуже вдячні Сергію Борисовичу за його допомогу, адже з того часу, як почав обіймати свою посаду, він приділяє вирішенню наших проблем багато уваги, тому, звісно, нам стало набагато легше працювати, –підкреслив головний равин брацлавської общини.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100