реклама

реклама

Учора в Каневі міністр соціальної політики України Наталя Королевська взяла участь в урочистому відкритті нового приміщення міськрайонного центру зайнятості.



Заклад працює в старій триповерховій будівлі в центрі міста. Її відремонтували та переобладнали під центр зайнятості, інформує «Газета по-українськи».

О 10.00 біля будівлі центру зайнятості, яка знаходиться на вулиці Шевченка, зібралось близько 60 осіб. Усі чекали на приїзд Королевської. Праворуч від входу розгорнули два блакитні намети працівники державної служби зайнятості. Біля одного записували на співбесіду на консервний завод «Верес», біля іншого пропонували студентам за ноутбуками пройти психодіагностичне тестування.

– Ми тісно співпрацюємо з центром зайнятості, вони шукають працівників, які можуть у нас стажуватися та залишатися на роботу. На сьогодні маємо вакансії слюсаря-ремонтника, механізатора. Також близько 500 осіб потрібно на сезон з 1 липня для переробки овочів, – розповіла представник канівської філії компанії «Верес» Людмила Матяш.

Нове приміщення центру зайнятості оснащене електронним консультантом (схожим на банкомат), який вмонтований у стіну всередині та зовні поруч з виходом. За його допомогою кожен охочий може отримати оперативну інформацію про вакансії.

Біля входу збиралися люди зі своїми скаргами, голосно викрикували, махали паперами. З будівлі вийшли працівники центру зайнятості: чекали на міністра біля поручнів. Об 11.00 її ще не було.

– Щось відкриття без червоної стрічки, – махнув рукою житель будинку навпроти Федір Коваленко. – Прийшов раніше, щоб побачити міністра. Півтори години на сонці печуся, вся сорочка мокра, хоч викручуй, а вона щось запізнюється. Хочу поскаржитися на малу пенсію, може, й мені тут якусь роботу знайдуть, бо жити немає за що. Пішов би на «Верес», але вже старий.


Об 11.40 під'їхав білий мікроавтобус з тонованими вікнами, позаду – чорний позашляховик «Тойота Ленд Ровер». З авто без охорони вийшла Наталя Королевська у чорному костюмі та світло-зелених туфлях на шпильці, й попрямувала до будівлі. Їй вручив букет троянд директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.


Запросив подивитися намети з послугами центру та відремонтовану будівлю.

– Дуже добре – знати ринок праці. Це згодиться для того, щоб обрати правильну професію, – сказала студентам російською Наталя Королевська.

Після цього пішла оглядати приміщення центру.


– На першому поверсі знаходяться комп'ютерні класи для опанування безробітними та роботодавцями навичок роботи з програмами. Є куточок для осіб з обмеженими фізичними можливостями, гендерний центр, інформація для тих, хто бажає започаткувати власну справу. Також в центрі працює сектор запобігання соціальним ризикам, – показувала будівлю зсередини працівниця державного центру зайнятості.


Після екскурсії приміщенням Королевській запропонували залишити побажання «землі Кобзаря» у великому альбомі.


– Людині не допомога потрібна, а стабільна з високою зарплатнею робота. Такі установи повинні існувати, мають об'єднувати навколо себе усі органи місцевого самоврядування та державної влади. У світі існує проблема безробіття, вона й не обійшла Україну. Потрібно питання зайнятості населення зробити одним із головних. Тому, ми міняємо принципи та політику служби зайнятості населення. Поставлене завдання перед працівниками державної служби, це не тільки сидіти у красивих офісах, а й на повну співпрацювати з роботодавцями та державними структурами для того, щоб сьогодні активізувати малий та середній бізнес і забезпечити людям робочі місця, – сказала Королевська.


На східцях біля виходу до міністра підійшли дві жінки, одна голосно плакала й показувала документи.

– Син у лікарні в Черкасах лежить, треба майже 5 тисяч гривень, додому забрати не можемо. Уже скрізь була, документи ношу кожен день, – втирала сльози Марія Михайлівна. До неї підійшли з центру зайнятості, пообіцяли допомогти.


За півгодини Королевська завершила зустріч, попрямувавши з посадовцями до комфортабельного автобуса.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100