реклама

реклама

Провести цього року ще раз фестиваль «Живий камінь» та прикрасити новими скульптурами місто запропонував сьогодні в. о. начальника управління планування та архітектури Черкаського міськвиконкому Віталій Чернуха під час презентації робіт студентів СУЕМ у міськвиконкомі.

Фестиваль він хоче приурочити до 200-го ювілею Тараса Шевченка.

– Я розмовляв зі скульпторами, вони хочуть взяти участь у фестивалі ще раз, але треба знайти кошти на оплату їхньої робити. У нас у ПСЕРі (Програмі соціально-економічного розвитку, – ред.) забито 10 мільйонів на тротуари. Ідея в чому? Від Можайського до 700-річчя на кожному кварталі поставити якусь скульптурну річ якогось художника. І наявні гроші використати на облаштування цих місць, – запропонував виконуючому обов’язки міського голови Віктору Білоусову Віталій Чернуха.

Білоусова така ідея зацікавила:

– Це погляд новий, тому що ми звикли в парках алею зробити і все…

Далі Віталій Чернуха продовжив свою думку:

– Ну якщо ми до двохсотріччя підсвітимо якийсь художній музей – це добре, але коли їдеш по центральній вулиці й на кожному кварталі своє бачення якогось твору Шевченка – це зовсім по-іншому… – фантазував чиновник.

Натомість Віктор Білоусов аргументував можливе впровадження ідеї в реальність тим, що не всі їдуть у парк, аби подивитися на вже наявні скульптури. Ідею підтримав і присутній на заході заступник голови Спілки дизайнерів України, завідувач кафедри ландшафтного дизайну СУЕМ Юрій Борисов.

– Треба робити як на Заході, там же нема такого скупчення в одному місці. А так воно, знаєте, як у тому анекдоті: «Якщо у парку каша, каша, каша, то й зуби випадуть…» – прокоментував велику кількість скульптур у парку «Ювілейний» викладач.

Між тим, на уточнення «Прочерку» про те, чи реальною є реалізація такої ідеї вже цього року, Віталій Чернуха зазначив, що поки залишається невідомим, які тротуари влада вирішить ремонтувати.

– Буде перелік, який підготує департамент житлово-комунального комплексу, поданий на затвердження виконкому. Поки що це лише хороша ідея, – прокоментував свою думку Чернуха.

– Але ж у разі спрямування 10 мільйонів гривень лише на ці квартали, інші тротуари цього року залишаться без ремонту, так?

– Знаєте, є такий анекдот, як з одної шкури зробили вісім шапок… Але хто їх буде носити? Ніхто! То може треба з однієї шкури зробити одну шапку?.. І нормально ходити. У цьому випадку треба кошти використати так, щоб все місто рівнялося на ці тротуари, які будуть зроблені. Зрозуміло? – відповів чиновник.

Нагадаємо, нині в Черкасах вже триває фестиваль «Живий камінь». З 1 червня і до кінця місяця на очах відвідувачів парку 50-річчя Жовтня тут створюють храмовий комплекс Стародавнього Сходу, прикрашений тропічними рослинами та тваринами.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100