Заступник в. о. міського голови Черкас Павло Карась інформує, що відповідальність за гідравлічні випробування несе балансоутримувач будинку, тож, швидше за все, в пориві труб у будинку за адресою Чайковського, 50 винен житлово-будівельний кооператив №22, який і обслуговує будівлю.

– При проведенні гідравлічних випробувань попереджається власник будинку. Саме балансоутримувач має провести відключення будинку від мережі й «блінування», бо тиск іде з 20 кілограмами, а максимально допустимий всередині будинку – 7 кілограмів, – розповідає «Прочерку» Павло Миколайович. – Могла не тримати запірна арматура. «Блінування» робиться тоді, коли вставляється шматок металу для повного перекриття. Будинок повинен був це зробити, тому це проблема балансоутримувача.

За його словами, теплопостачальна організація, яка проводить гідравлічні випробування, не несе відповідальності за сам будинок.

– У теорії це – вина ЖБК, однак конкретно по будинку я ще не розбирався, – каже Павло Карась.

Не вважає себе винною і Черкаська ТЕЦ.

– Черкаська ТЕЦ не входить у квартири, а лише транспортує теплоносій по магістралях. А що вже в квартирах, то це треба звертатися до житлово-будівельного кооперативу. Ми попередили, щоб всі були готові до проведення випробування. Якщо не закрили десь засувки, то це не до нас, – повідомляє «Прочерку» директор Черкаської ТЕЦ Володимир Бондаренко.

Утім, самі мешканці будинку стверджують, що на допомогу з мерії поки що до них так ніхто і не приїхав.

– Ми вже дзвонили у ТЕЦ, у департамент житлово-комунального комплексу, однак там нам лише сказали, щоб ми самі розбиралися… Тим часом ми все хоч якось намагаємося висушити, – кажуть мешканці будинку.

Днями вони збираються звертатися зі своїм питання до прокуратури, аби вже там виявили, хто насправді винен.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100