Відновити теплиці ботанічного саду в Одесі, що постраждали під час урагану наприкінці травня, покликана допомогти літня виставка кактусів, яка відкрилася в суботу, 3 серпня, на Куликовому полі чорноморського міста.

фото - Перший одеський портал, o1.ua

фото - Перший одеський портал, o1.ua


Про це повідомили в департаменті інформації муніципалітету.

"У дводенній міжнародній виставці беруть участь понад 100 любителів і професіоналів з України, Білорусі, Молдови, Росії і Болгарії", - зазначається в повідомленні.

Представницьку колекцію привезли кактусоводи з Харкова, Києва, Черкас, Миколаєва, Дніпропетровська, Чернігова, Фастова, Вінниці, Бахчисарая, Запоріжжя, Кременчука, Херсона, Донецька, Львова і Одеси. Усього представлено понад 5 тисяч видів кактусів та інших сукулентів.

На території ботанічного саду, заснованого в 1867 році при Імператорському Новороссийському університеті, зібрана серйозна колекція дерев, кущів та екзотичних рослин. Відновлення рослинного фонду буде розпочато весною і займе не менше ніж 10 років, але зберегти кактуси і сукуленти необхідно зараз, оскільки в теплицях є рослини, яким не один десяток років, і з настанням морозів вони можуть загинути, додали в мерії.

Нагадаємо, наприкінці травня в ботанічному саду загинуло 150 дерев віком від 100 до 130 років, зазнали пошкодження деякі споруди і тепличне господарство.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Loki 04.08.2013 16:04
"Куликовому полі чорноморського міста"- как символично! До "стояния на угре" ещё целых 100 лет!!)))).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100