реклама

реклама

Депутат Черкаської міської ради від Партії регіонів Ігор Валовий не заперечує, що претендує на посаду головного лікаря КЗ «Третьої Черкаської міської лікарні швидкої медичної допомоги». Про це він повідомив в коментарі кореспонденту «Прочерка», запевнивши, що на роботу лікарні в черкащан є багато нарікань.


З цього приводу, мовляв, виконуючий обов’язки міського голови Черкас дав завдання депутатській комісії створити робочу групу по перевірці інфарктного відділення лікарні. Усе побачене комісія виклала у звіті, надавши його в. о. меру. Серед списку рекомендацій також є пропозиція розглянути доцільність перебування на посаді головного лікаря закладу. Тепер рішення за керівником міста.

– У червні робоча група перевірила всього-на-всього одне відділення – інфарктне. Частково зачепили і приймальне відділення, бо воно також бере участь в процесі надання допомоги хворим з кардіологічною допомогою. Ми виявили дуже багато питань і недоліків, які викладені в довідці, яку ми підготували. Комісія була достатньо фахова. Крім мене, як голови депутатської комісії, а також депутата Наталії Коваленко, у цій комісії брали участь два кардіологи з вищою категорією з обласного закладу і представник департаменту охорони здоров’я міськвиконкому. Свої зауваження та недоліки, які ми виявили в роботі закладу, виклали в довідці. У рекомендаціях написали, що адміністрація лікарні не забезпечує належним чином і відповідно до чинного законодавства вимоги нормативних документів, що негативно впливає на якості лікування наших жителів міста в цьому відділенні. Також у рекомендаціях ми написали, що доцільно розглянути відповідність займаній посаді першої особи – головлікаря, – розповів Ігор Валовий. – З цього приводу було багато дебатів. Зрозуміло, що адміністрація намагається виправдатися. Але повірте якщо на це питання поглянути з професійного боку, та й навіть якщо не з професійного, а просто опитати жителів міста, то, на жаль, думка про роботу лікарні буде негативна. І мене як фахівця це дуже турбує. Я вже у такому віці, коли може трапитися всяке. І я хочу бути впевненим, якщо щось і трапиться з кимось з жителів міста, то допомога буде надана в тому обсязі, в якому вона повинна надаватися в умовах сьогодення згідно тих стандартів і нормативів, які відпрацьовані в нашій галузі.

Ігор Валовий заперечує зауваження нинішнього керівника медичного закладу Олександра Федорука, якого здивувало, що робоча група розкритикувала діяльність лікарні за роботу в ній молодих кардіологів та за обмежений час перебування пацієнтів в приймальному відділенні.

– Непогано, коли у відділенні працюють молоді кардіологи, але коли вони не мають відповідної підготовки по наданню ургентної допомоги, то це погано! Погано, коли молодь, яка чергує в блоці, не вміє прочитати електрокардіограму. Щодо обмеження тридцятьма хвилинами час перебування в приймальному відділенні, то я б це зрозумів, якби за цей час лікарня була спроможна провести хоча б поверхневу діагностику, визначити хоча б напрямок подальшого обстеження й лікування і спрямовувала в ті відділення, які фахово цим повинні займатися. Але, на жаль, це не відбувається і є багато причин цьому, – запевняє кандидат на посаду головлікаря Третьої міської лікарні.

За словами Ігоря Валового, неналагоджена робота приймального відділення – це недопрацювання адміністрації лікарні. Мовляв, в приймальному відділені повинен чергувати лікар, який сортуватиме хворих. Там має бути мінімум діагностичної апаратури.

– Якщо цього всього немає, то про яке приймальне відділення ми говоримо. І може бути така ситуація, коли хворого з інфарктом положать в відділення хірургії. Справа не в тридцяти хвилинах, а в якості! – наполягає Ігор Валовий.

Валовий також не погоджується зі скаргами Федорука щодо обмеження фінансування лікарні.

– Третя міська лікарня не може ображатися. Вона фінансувалася дуже потужно у порівнянні з іншими закладами охорони міста! Це ми тільки в цьому році зробили акцент на поліклінічних закладах, бо ситуація до того дійшла, що там кардіаграму не було на чому зробити, аналізи не можна було зробити, якісний рентген-знімок не могли зробити. Якщо підняти бюджет за минулі роки, то хай пан Федорук не кривить душею. Третю міську лікарню непогано фінансували і закуповували туди обладнання. Безумовно, всі забаганки головлікаря не задовольняли, бо ми живемо в такі часи, коли все профінансувати неможливо…

Депутат-регіонал переконаний, що сьогоднішній день вимагає більшого, ніж може зробити нинішній головний лікар Третьої лікарні. Більше того, депутат ставить у приклад досвід країн Заходу, де людина не затримується на посаді більше п’яти років.

– Наскільки я знаю, пану Федоруку зараз пропонують різні варіанти, і ніхто його не хоче залишити без роботи. Ну працював він. Я не кажу, що він нічого не зробив, але сьогоднішній день вимагає більшого. Перш за все, повинен бути якийсь регламент роботи лікувального закладу, якийсь порядок. Людина повинна бути самокритичною. Якщо їй з усіх сторін говорять, що твій час в цій лікарні закінчився, ти вісім років відпрацював і досить, то треба дослухатися. Ніхто не кажи, що ти перетворив лікарню на негативну, але твій час пройшов, – намагається переконати Олександра Федорука Ігор Валовий.

Нині Валовий є керівником одного зі структурних підрозділів обласної лікарні, однак він говорить, що готовий змінити місце роботи.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #32 олег 18.09.2013 08:51
Масон дуже хоче посаду?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #31 Алена 14.09.2013 09:00
А что, регионалам теперь можно "танком" ездить по людям, занимающим "привлекательные " для них места? А что так слабо, сделал бы проверку в Областной больнице, уверяю, там состояние в отделениях не лучше! Сразу бы прыгнул в более статусное место. Если медицина в "критическом состоянии"(по словам Стадника), да и мы это видим, никакая замена главврачей не спасёт эту самую ситуацию.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #30 ВаловОй 14.09.2013 08:25
Моє прізвище ВАЛОВОЙ, а не ВаловИй :-x :-x :-x Наголос на останній склад. Прошу виправити помилку, а то призначать не того. :roll: :roll: :roll:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #29 ось так 13.09.2013 19:13
пане валовий ви ділом докажіть що ви можете щось покращити в 3-й лікарні (добийтеся закупки томографа, сучасного обладнання діагностичного, лабораторного), а мармишку "ви мене в крісло посадіть а я вже все зроблю" на народ недіє, бачили, чули, йли досить ситі!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #28 ПРавмльно 13.09.2013 19:07
пане валовий вам не соромно, погано робитьсмя від вашої відвертої брехні, заспокойтесь а то як повипливають всі ваші погрози, і ніяких грошей нехватить підкуплять у вище стоящихпосадовц ів, з портії попруть і на бобах залишетись сидіти. ви думаєте люди дурні та сліпі, ні дятьку все ми добре знаємо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #27 Юлия Воевода 12.09.2013 21:55
третья не обл б-ца но сестру привезли с отеком квинке и пока я ехала в больницу ей поставили капенльницы бесплатно!!!!!! Я благодарю персонал за оказанную помиощь,
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #26 Albea 12.09.2013 18:51
Абсолютный ноль в медицине и патологический склочник и карьерист Валовой рвется к власти идя по труппам. А подмогой ему в этом бывший его шеф г. Черняк, тянущий Валового за уши наверх. Собирает свою команду.Упаси боже от таких горе реформаторов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #25 Вадим 12.09.2013 16:38
Цитую иван:
Валов засуетился
Его жена с помощью ментовского беспредела по головам прошла на главврача перинатального центра
Полная некомпетентност ь и склочность характера а также патологическая жадность через два года её руководства привела к фактической утрате этого медучреждения как диагностическог о центра
Все роженицы предпочитают частные кабинеты - это факт
А муж ейный понимает что осталось до ответа региональной быдлоты перед народом ограбленной страны совсем немного
А дивидентов кроме пары участков земельных ноль
Стадника - ортопеда столкнуть не получилось уж больно скользкий выкормыш у Одарича вырос и хозяина приговорил в конце концов


Что ж Вы так обвиняете, а сами под разными именами подписываетесь?
http://procherk.info/news/7-cherkassy/17116-golovlikarju-radjat-zvilniti-posadu-dlja-deputata-regionala#comment-88418
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-15 #24 Олена Кононенко 12.09.2013 15:52
Так очевидно що мова йде про бюджетну структуру - а не бізнес структуру. Там помилки не вибачаються і 9 років не чекають. А в нас, як висока посада, хоч в школі, хоч в лікарні і т.д. - то це як посада судді - до пенсії. Я за зміну директорів. І хай лишається той, що бере на себе зобов"язання і має управлінський позитивний досвід. А через певний проміжок часу - атестація, чи комісія і ВІДПОВІДАЛЬНІСТ Ь - основа основ. А Ігорю Петровичу бажаю успіху в наведенні порядку в нашому лікувальному закладі. Ще раз дякую, що оперували мого чоловіка. Дай Бог всім здоров"я!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #23 ирина 12.09.2013 15:38
во безд*ри...только бы должность,а там...разрывать всем карманы....он что,с гуманными целями в руководители собрался? да хр*н там! хотя, и в 3-й бардак еще тот!!!! Руководитель должен( в первую очередь) быть хозяйственником ,а не доктором,(докто ра должны лечить,а не крыши крыть,да койки покупать)....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100