МНС-ники вимагають у підприємців, щоб ті купували протигази для своїх працівників та проходили навчання у навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення Черкаської області. Лист зі скаргою на такі дії від профспілкової організації «Солідарність» опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» член політради «Батьківщини» Максим Поляков. Як ідеться в скарзі підприємців, навчання коштує 430 грн., а  протигаз – від 500 до 1200 грн. Навчання триває п’ять днів. Підприємці звертають увагу, що відповідна постанова КМУ визначає такі дії як необхідні лише для тих, хто працює у зоні можливого хімічного забруднення та в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

«Якщо в області є підприємства, які створюють небезпеку життєдіяльності людей, то влада повинна зобов’язати ці підприємства проводити масові заходи навчання, виступи по телебаченню, робити публікації в пресі. З метою з’ясування цих питань, підприємці вимагають зустрічі з владою міста та області…» - йдеться в листі.

Як розмірковує у «Фейсбуці», Поляков, «тут можливі два варіанти: місцеві пожежники та інші «службовці» отримали команду на збір «бабла» або ж це ініціатива власника ПАТ «Азот» Дмитра Фірташа «організувати типу протест підприємців проти свавілля влади. Щоб відстали МНС-ники…»

«На таких підприємствах, як черкаський «Азот» завжди є проблема з безпекою. Звичайно, законодавство у нас не сприяє підприємницькій діяльності: заплутані закони, завищені вимоги... Але є й інша сторона – коло осіб, які прибрали до рук всі ці заводи, будинки, пароплави мають нездорову звичку - гроші пускати не на безпеку працівників, а на Мерседеси. Я чув історію про те, як на одному із хімічних підприємств у Західній Україні люди працювали в цеху буквально у протигазах. Терміново потрібен був ремонт системи вентиляції (про безпеку мова взагалі не йшла...). І гроші прийшли на розрахунковий рахунок. Власник не довго роздумував над платежем - купили новенький Мерін ЕС-класу, - пише Поляков. - У серпні цього року в Горлівці на одному з заводів компанії «Стирол» був витік аміаку - п'ять трупів відразу на місці. Вісьмох постраждалих відвезли до реанімації «у важкому стані». Аварія відбулася через тріщини в трубопроводі, по якому подається аміак. Компанія «Стирол» - найбільший в Україні виробник азотних мінеральних добрив, входить до холдингу Дмитра Фірташа.

ВАТ «Азот» у Черкасах також належить пану Фірташу. Це підприємство розпочало свою роботу в далекому 1965-му році, так що труби там зрозуміло які - радянських ще часів ... Навіть якщо їх і міняли, то по «Стиролу» видно, як там вони це роблять. Трупна, вибачте , трубна економія…»

реклама

Коментарі  

 
+7 #8 Братушка 28.10.2013 18:33
Братушки, підтверджую - і наше підприємство теж давлять: платіть за навчання, страхуйте добровільних пожежників, а не то...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #7 Форевер 28.10.2013 15:05
А Поляков прав..... недавно проверяли предприятие - точно есть требование чтоб были противогазы на каждого работника..... Какого бени Азот капусту зарабатывает а остальные должны покупать противогазы????? Кроме того еще требуют чтоб была создана добровольная пожарная дружина... и застрахована в конкретной страховой компании!!!!!!! !!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #6 Реальний 28.10.2013 14:46
Як набридла ця мадам Жю-Жю На Черкащину у 2001 році вже приїздив зальотний п.Русалін То як прилетів так і полетів Така доля спіткає і ці мадам
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Боложко 28.10.2013 14:45
Жуковська належить до маф*зного режиму фірташа, і це факт а не випадковість!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Патриот 28.10.2013 14:45
Шкода людей, які витрачають гроші!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 бест 28.10.2013 14:44
Жуковська - Тулуб все зроблять аби сфальсифікувати вибори!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Loki 28.10.2013 14:33
Сложное какое то обьяснение. Думаю, шо мчс никам, по случаю канешно, достались склады с противогазами для СА. А там их на века запасено. Решили жывой копийкой разжиться.))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Д... 28.10.2013 13:51
Вазьмите меня хоть куда, лишь бы я был ближе к корыту...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100