Учора ввечері активістові столичного Автомайдану Денису нарешті вдалося забрати з Соборної площі своє авто – «Нісан Кашкай». Автівка з розбитим переднім склом стояла біля центральної площі Черкас з ночі неділі, коли невідомі вдруге штурмували обласну державну адміністрацію.


Денис пригадує: в недільну ніч з Києва віз двох журналістів польського громадського телебачення «Белсат».

– Коли ми приїхали, вийшли з машин і підійшли до облдержадміністрації, збіглися якісь незрозумілі хлопці, які почали себе радикально поводити: виламувати двері, залазити в приміщення, кидати шматки льоду у вікна... З вікон і дверей зі шлангів усіх почали поливати. Автомайданівці нічого не крушили, це мала бути мирна акція на підтримку Черкас, – розповідає Денис.

Потім на площі з’явився «Беркут», пригадує «автомайданівець». Від спецпризначенців Денис тікав кілька годин незнайомими вулицями.


– Коли вже забігли на якусь вулицю, то біля нас зупинилася сіра «Хонда». Опустилося скло і незнайомець почав стріляти по нас з пневматичної зброї… Я прикрився власним шоломом і далі біг. Потім в одній з вуличок ми вже зупинилися, почали шукати якісь контакти, щоб десь переночувати. Після довгих мук нам таки це вдалося, світ не без добрих людей, – каже з посмішко. активіст Автомайдану.

До Києва він їхав уже без своєї машини, громадським транспортом.

Забрати своє авто з Черкас Денису вдалося завдяки соцмережам. Уже в місті авто на СТО допомогли доправити місцеві опозиціонери.

Денис запевняє: готовий брати ще участь в Автомайдані, проте лише в тому випадку, якщо поїздка буде гарно організована.

– Тут організація була дуже слабка. Коли я прийшов у штаб Автомайдану, то ми навіть не могли з’ясувати, хто був організатором поїздки. Якщо ж вони зможуть організувати наступного разу все так, щоб активісти не ризикували під час поїздки, то, звичайно, я готовий їхати ще.

Зараз Денис живе у своїх друзів, оскільки боїться переслідувань з боку влади.

– Дружина з дитиною також вдома не живуть. Крім того, непросто знайти спільну мову з дружиною. Вона вважає, що я ризикую сім’єю, коли беру участь у подібних акціях, – зазначає Денис.

На думку Дениса, в Черкасах на «автомайданівців» влаштували свідоме полювання, щоб ув’язнити основний актив. Зокрема, на два місяці під варту взяли одного з лідерів Сергія Хаджинова.

реклама

Коментарі  

 
+5 #2 футболист 30.01.2014 13:52
дай вам боже здоровья в нелегкой борьбе с б...тами!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #1 Ковпак 30.01.2014 13:01
краще б дружину послухав цей революціонер :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100