«Я влучив у ціль – ворог завив!» Тепер, можливо, дух холодноярської трагедії екранізують іноземні Гофман і Гібсон

«Я влучив у ціль – ворог завив!» Тепер, можливо, дух холодноярської трагедії екранізують іноземні Гофман і Гібсон

Загальна сума, яку активісти ГО «Холодноярська ініціатива» планують вручити у неділю, 17 квітня, на Холодноярщині як Народну Шевченківську премію письменнику Василю Шкляру, має складати 250 тисяч гривень. Про це у Черкасах повідомив представник «Холодноярської ініціативи» Андрій Юсов.

– Бракує ще 15 тисяч. На сьогодні зібрали 235 тисяч гривень. Ймовірно, кошти надходитимуть після офіційного вручення. Це буде суттєвий внесок для зйомок першого українського блокбастеру, – говорить пан Андрій.

У свою чергу автор роману «Чорний ворон» Василь Шкляр зазначає, що вкладе кошти у зйомки документального фільму про героя свого роману. Письменник планує розпочати зйомку фільму уже наступного року.

– Я не так про гроші хвилююся, а про організацію творчої групи. На Єжи Гофмана сам поспішив вийти. У нас був один проект, коли Гофман хотів знімати «Тарас Бульба», а я мав бути сценаристом. Але тоді настала криза і нічого не вийшло. Через це я подумав про Гофмана, – говорить пан Василь. – Крім того, багато відомих авторитетних людей радять мені звернутися до Мела Гібсона. Вони говорять, що цьому режисеру до вподоби знімати на матеріалах екзотичних країн: «Хоробре серце» на шотландському матеріалі чи «Апокаліпсис» про індіанців. Він може взятися за це. Проблема нині у тому, що від початку я орієнтувався на українського режисера і думав, що достатньо буде книжки. Поки що я на роздоріжжі, у певному сум’яті.

Разом з тим Василь Шкляр зазначив, що рухається правильним шляхом, оскільки саме негативні реакції з боку свідчать про значущість книжки:

– Я влучив у ціль – ворог завив. Коли я з вуст ксенофобів, україноненависників чую «Ти фашист!», «Ти расист!», «Ти націоналіст!», я кажу: «Дякую! З ваших вуст це найвищий комплімент».

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Володимир Бесараб 15.04.2011 23:23
Друзі, дайте реквізити рахунку на який можна перерахувати кошти. Хоча б в тут, в коментарі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100