У Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького сьогодні на базі кафедри журналістики, реклами та PR-технологій відкрили телевізійну студію та апаратну відео монтажу для практичної роботи студентів. Комплекс створено в межах проекту «Цифрові медіа в університетах» Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України».

 

Як інформує прес-служба фонду, загальний бюджет проекту склав 300 тисяч гривень.

Завідувач кафедри журналістики, кандидат філологічних наук, доцент Тетяна Бондаренко у коментарі журналістам повідомила, що з фондом «Розвиток України» кафедра співпрацює вже впродовж трьох років.

– Ця студія дасть можливість якісно розвиватися не лише студентам, а й викладачам. Бо ми навчатимемося всі разом. Звісно, у нас такого технічного обладнання до цього не було і я б назвала цей проект «Нам і не снилося». Більше того, такого обладнання немає і в усій області. Тож ми в межах волонтерського руху залучатимемо і наших випускників, і телекомпанії «Рось» та «ВІККА». До того ж наші викладачі впродовж трьох років вивчають сучасні технології у мас-медіа у фонді Ріната Ахметова «Розвиток України», – зазначила Тетяна Бондаренко.

 

Телестудію викладачі намагатимуться використовувати максимально, щоб не на пальцях вивчати телевізійну майстерність, безпосередньо опановуючи техніку.

– Ми вдячні також університетському керівництву, адже на нашу пропозицію оперативно зреагували і обладнали спеціальне приміщення для студентів. Студія розташована на поверсі, де навчаються студенти-журналісти. Все під рукою, – наголошує Тетяна Бондаренко.


– Коли 7 чи 8 років тому Рінат Ахметов поставив перед нами завдання підготувати мультимедійних журналістів в Україні, ми почали навчати журналістів на базі Києво-Могилянської академії. За кілька років ми проаналізували, чого досягли та зрозуміли, що необхідно змінити підхід. Не зовсім правильно перенавчати журналістів. Варто зробити сильною університетську освіту і щоб спеціалістів готували вже на тому рівні, якого потребує професія. Ми почали навчати викладачів, щоб вони у свою чергою навчали студентів. Але згодом зрозуміли, що і цього мало. Щоб готувати професіоналів сьогоднішнього дня, важливо, щоб вони практикувалися на сучасному обладнанні в нових студіях. Це дасть їм можливість стати хорошими спеціалістами, конкурентоспроможними на ринку праці, – каже директор благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний.


Заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль на відкритті студії зазначив, що інвестиції у знання приносять найбільші прибутки, а також подякував завідувачці кафедри Тетяні Бондаренко за ентузіазм.

– Який ще вищий навчальний заклад Центральної Україні похвастається такою апаратурою? Від себе – готовий бути піддослідним. Якщо треба якісь програми, інтерв’ю – запрошуйте. Кращої реклами спеціальності немає, оскільки майбутнім студентам хочеться наочно побачити, що таке професія журналіста, – зазначив Віталій Коваль.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #7 Динамо Київ 07.06.2014 09:35
Ахмєтов - ворог України,вкр..де мільйон,подарує копійку. Замість чесно сплачених податків займається псевдоблагодійн істю з PR-супроводом.Сучасні ЛуганДонські б...дюки і є справжнє обличчя Ахмєтова.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 ВР ГЕТЬ 07.06.2014 05:25
Якого бєня з 40000 імовірних біженців Данбасу ,22000 тулять на Черкащіну? Ахмєтов що світу перевозить ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Люстратор 07.06.2014 00:11
Коли вже цього чудіка Коваля приберуть з посади... Він тільки губернатора позорить. Возомнив із себе бог зна що. Уже і Ахметов хороший...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 r-tv 06.06.2014 23:28
"...Більше того, такого обладнання немає і в усій області..." Брехня. Є.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-8 #3 незнайка 06.06.2014 15:39
На то чтобы была возможность транслировать передачи из этой студии через спутник Ахметов денег пожадничал? Ну прям как Тулуб!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 марина 06.06.2014 15:05
Молодцы!Хоть будет где студентам практиковать, а не только теорией, как у нас обычно, заниматься.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Коли Олійник сяде 06.06.2014 14:37
Це тільки мене лякає? В Черкасах забагато Ахмєтова стало ! Воно нам треба ?Нехай Домбас рятує,на армію дає,а не тут підмазує...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100