Працівники управління містобудування та архітектури Черкаської облдержадміністрації, протестуючи проти забудови приватним підприємством «Україна-Центр» арки під будівлею по Хрещатику, 223, вдалися до нетрадиційного для держслужбовців засобу боротьби – пікетування.

Нагадаємо, ПП «Україна-Центр» забудовує офісною спорудою дві секції арки, що сполучає вулицю Лазарєва з пішохідним бульваром, котрий веде до Замкового узвозу. У будинку над аркою, крім управління містобудування та архітектури ОДА, розміщена також редакція газети «Нова Доба» та інші установи.

Працівників управління, яке відповідає за архітектурне обличчя міста, важко вважати просто чиновниками. Пікетуючи в ці хвилини будівництво, вони сподіваються хоч якось затримати його, поки в ситуацію не втрутяться контрольні та правоохоронні органи.

Міський голова Черкас Сергій Одарич виступає проти забудови арки. У коментарі «Прочерку» він заявив, що сьогодні підписав і направив запити до інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, до прокуратури міста та сільгоспінспекції, тобто до органів, які мають законне право контролювати використання землі, щодо наявних порушень при спробі забудувати арку.

– Я перевірив: у забудовника немає жодних прав на земельну ділянку, – зазначив Сергій Одарич. – Я не знайшов жодних згадок про реєстрацію договорів землекористування. Без права на землю ніяка забудова не допускається.

Крім того, за словами Сергія Одарича, ті містобудівні умови і обмеження, які надавалися виконкомом міськради ще в середині 2010 року, не враховують нового Генерального плану міста. Крім того, їх було надано на 2 роки.

– Сьогодні є інший Генеральний план. Надані містобудівні умови та обмеження втратили свою чинність. Тому, якщо у забудовника є бажання щось робити, то потрібно, по-перше, вирішити питання землекористування (отримати право на землю), а по-друге, отримати нові містобудівні умови і обмеження. Якщо виконавчий комітет дозволить там будувати, то лише після цього, відповідно до ухваленого рішення, можна робити проект, повідомляти інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю про початок робіт, отримувати відповідні дозволи, – заявив Одарич.

Міський голова дуже сподівається, що прокуратура «спрацює оперативно» і вже завтра залучить працівників міліції, котрі повинні зупинити незаконну забудову.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 Микола Піджачок 03.07.2014 12:34
Всеодно я побудую і зароблятиму на цьому.Ми на Черкащині господарі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 майдан 03.07.2014 08:03
ПЕРШИЙ ЗАСТУПНИК ПРОКУРОРА МIСТА - ОВЧАРЕНКО СЕРГIЙ МИКОЛАЙОВИЧ ПЕРШИМ ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ ЗДIЙСНИТИ ПРОКУРОРСЬКЕ РЕАГУВАННЯ ТА ПОРУШИТИ КРИМIНАЛЬНУ СПРАВУ Й ПОКАРАТИ ЗЛ....НЦIВ!

Все граждане нашей страны перед законом равны!
Неправда ли господа прокуроры?
Корупцию вы победили возглавив ее - из прокуратуры изжили!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Зоолог 02.07.2014 19:16
Нє, ну не к...ли ці забудовники :-x :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #1 незнайка 02.07.2014 18:27
Откуда растут ноги от этой вопиющей вседозволенност и? Пока водоохранную зону Днепра не расчистят бульдозерами без всяких судебных разбирательств-зря стояли на Майдане! И на армию никогда пяти гривень не хватит
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100