Щотижня, а іноді й двічі на тиждень Черкаська обласна громадська організація «Громадський блокпост» відвозить українським воїнам, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України, гуманітарну допомогу та обладнання.


– Ми надаємо допомогу нашим воїнам не через склади, де продукти, одяг залишаються надовго й не доходять до наших бійців, а відвозимо безпосередньо до місця призначення, – розповіла під час сьогоднішньої сесії Черкаської міськради голова організації Оксана Циганок. – Ми двічі були в Слов’янську – опікувалися блокпостом 3-а, де несуть службу наші бійці.

Оксана Анатоліївна наголосила, що її організація допомагає армії продуктами харчування, медикаментами, одягом, взуттям. Але на сьогодні потреби військовиків набагато більші.

– Наш із вами земляк Євген Войцехівський був би живий, якби в нашій армії були якісні тепловізори, якби були кевларові шоломи, бронежилети від 5-го класу, – наголосила пані Циганок. – Євген загинув о п’ятій годині ранку. У батальйоні «Айдар» були тепловізори, але вони були низької якості. І вони в сутінках, на світанку не працюють. І снайпери про це знали.

За словами Оксани Анатоліївни, якісні тепловізори коштують від 60 тисяч гривень. Черкаські активісти назбирали кошти на один такий тепловізор.

– Віддаємо 95-й житомирській аеромобільній бригаді, тому що там є командири, які з перших днів воюють на передовій і які сказали мені: «Оксана, время выбрало нас»... – сказала Оксана Циганок з трибуни сесії міськради. – Я не прошу грошей. Ви можете купити каски, бронежилети, тепловізори і принести нам. Хто хоче, може поїхати з нами. Я особисто за кермом свого автобуса відвожу туди допомогу. Ви зможете особисто передати в руки бійцям усе, що їм потрібно. Обіцяю доправити вас у пункт призначення. А назад – як Бог допоможе, так і буде.

Охочі можуть звернутися до організації «Громадський блокпост» за телефоном: 093-20-50-694. Організація розташована в правому крилі Будинку одружень. Як зазначила Оксана Циганок у коментарі «Прочерку», організація приймає також адресні передачі конкретним бійцям у зоні АТО.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100