реклама

реклама

Начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» продемонстрував, як міліція втілює в життя ще одне нововведення – банери з профілактичним змістом.



«Основні теми, на яких вирішив загострити увагу, – наркоманія, хабарництво та особливо – телефонні шахрайства», – пояснює Владислав Володимирович. – «На сьогоднішній день питання телефонного шахрайства стоїть дуже гостро. Велика кількість громадян потрапляє в пастку до шахраїв та втрачає чималі суми грошей. Ні для кого не є секретом, що шахраї діють, як професійні психологи і добре розуміються на людських слабкостях та знають, де, в який час і що треба сказати людині, щоб вона йому повірила».


За словами пана Пустовара, зараз в місті діє схема найпоширенішого телефонного шахрайства, коли телефонують, зазвичай в нічний час, та говорять, на шталт: «Ваш син в міліції, потрапив у ДТП чи підозрюється у скоєнні злочину. Щоб його не посадили, потрібні кошти, АЛЕ НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ КЛАДІТЬ СЛУХАВКУ».

«І наші громадяни, не усвідомлюючи, що їх вводять в оману, кидають все та передають зловмисникам останні заощадження і лише після того з’ясовують, що варто було лише передзвонити людині, про яку йшлося в розмові та запитати, чи дійсно їй потрібна допомога. Хочу залишити декілька порад: по-перше, шахраї діють так, щоб ви не змогли вчасно отямитися, доки не перерахуєте або не передасте гроші, тому в будь-якому випадку знайдіть хвилинку та пересвідчіться, чи дійсно вашим рідним потрібна допомога. По-друге, шахрайство, це кримінальне правопорушення, за яке передбачено сувору відповідальність. Якщо навіть зловмисникам не вдалося Вас ошукати, повідомте цю інформацію до міліції за номером «102». По-третє, якщо ви впевнені, що у вас вимагають кошти правоохоронці, звертайтеся за допомогою за телефонами довіри: 0 (472) 393-343, 457-319, 0 (97) 220-31-16. Працівникам міліції, які вимагають у громадян кошти, – не місце в органах внутрішніх справ», – запевняє Владислав Пустовар.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Пошли... 29.07.2014 12:18
Ф...ня. Лучше бы сваи ряды от предателей пачистили...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100