На фото - Геннадій Шевченко

На фото - Геннадій Шевченко

Колишній керівник черкаської самооборони Геннадій Шевченко вже місяць воює на Сході України в батальйоні «Азов». Його зустрів там депу тат Черкаської міськради Микола Добровольський, який разом з іншим «батьківщинівцем» Романом Шовенком возив на Донеччину гуманітарну допомогу.

«Хлопці з черкаської роти - усі з «Правого сектору». Але там зараз ніхто про приналежність до партій не згадує… За допомогу бійці вдячні. Просили їх не забувати. Говорять, бракує не харчів, а моральної підтримки... Раділи як діти малюнкам від черкаської малечі. Спілкування перервала тривога. Довго не міг додзвонитися ще до одного нашого бійця з іншої роти цього ж батальйону. Телефон був відключений. Геннадій Шевченко перебував з групою на завданні. Це той Шевченко, що є одним з організаторів в Черкасах Народної самооборони. Геннадій Шевченко вже місяць воює, він - боєць батальйону «Азов». Повернувшись з завдання, сам вийшов на зв'язок. Прибіг з хлопцем снайпером з Корсуня, обнялися, поспілкувалися. Гуманітарки в мене вже не було, то ж вишкріб все що лишалося на зворотній проїзд, залишили тільки на дизельне пальне. Гена не хотів відпускати, видно , що всі вони скучили за миром та домом...» – пише в соцмережі «Фейсбук» Микола Добровольський.

Принагідно, депутат озвучує потреби бійців. Так, у Геннадія Шевченка та бійця з Корсуня він побачив розірване взуття.

«Попросили привезти легке взуття. Також потрібні прості шкарпетки. Снайпер з Корсуня просив приціл нічного бачення, бо той що у нього 80-х років минулого століття. Обов’язково іншим разом завезу допомогу й нашим хлопцям з групи Гени Шевченко. Піду в «Лавенту», розміри Гена надав, спробую домовитися про спецзамовлення на всіх. Там спека і в чоботях їм важко, тож треба щось легке придумати та зручне. Буду переконувати депутатів, що не туалети потрібно зараз будувати, а армії допомагати. У нас є і «Лавента», і Приладобудівний завод може нормальні бронежилети робити, і «Фотоприлад» працює та оптику може робити…» – зауважує депутат.

Нагадаємо, у квітні самооборонівці змістили Геннадія Шевченка з посади керівника та обрали головою Олега Скалька. Конфлікт в середині організації виплескувався і назовні, коли двоє названих осіб з’ясовували стосунки просто в сесійній залі. Опісля колишні соратники Шевченка заявили, що лише вони є справжньою самообороною, бо є «Самообороною майдану», а Шевченко натомість створив «Народну самооборону Черкас».

Він заявляв, що не тримає зла на колишніх побратимів та пішов з посади, щоб не конфліктувати, а просто займатися з активістами своєю роботою.

реклама

Коментарі  

 
+1 #7 Павел 07.08.2014 09:35
Добровольський Микола. спасибі, молодець. Куди передавати допомогу для бійців - дай знати, бо віри іншим в тому числі Вашим керманичам в мене не має, вони піаряться бо на вибори напевне знову будуть лізти а от до тебе є.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 валентина 05.08.2014 12:43
Так тримати, Геннадій. Я думаю громада дасть оцінку роботі самооборони на Черкащині і відразу стане все на свої місця. Переконана, Шевченко щн порнеться очолювати самооборону.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #5 саня 05.08.2014 09:57
Цитую Прокурор:
Ось так. Справжній член самооборони воює, а Скальку навіть повістка не приходила. Зато він владу ділить і по сесіях бігає)))

+ 1 000 000
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+18 #4 Андрій 05.08.2014 09:46
Хорошу справу роблять деякі депутати, а деякі лише відкати рубають на дорогах та на підвищенні вартості проїздів
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #3 Парфенов 05.08.2014 09:17
Нинішня самооброна перетворилася в рекетирську організацію. Єдиний їхній напрямок, який помітний, - це збір коштів і гуманітарки для армії. Все інше - це лише профанація роботи.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #2 Нестор Іванович 05.08.2014 09:08
Справжній вчинок мужньої людини. Черкаси мають пишатися такими синами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #1 Прокурор 05.08.2014 08:53
Ось так. Справжній член самооборони воює, а Скальку навіть повістка не приходила. Зато він владу ділить і по сесіях бігає)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100