реклама

реклама

Співробітники оперативного управління ГУ Міндоходів у Черкаській області в межах кримінального провадження встановили факт ухилення групою осіб від сплати податків у особливо великих розмірах.



Троє «підприємливих» громадян – директор й головний бухгалтер черкаського товариства, а також житель Канади – протягом 2011-2014 рр. працювали у сфері новітніх технологій, пов’язаних з розробленням програмного забезпечення, сайтів та іншим комп’ютерним програмуванням.

Для провадження незаконної діяльності група використовувала переобладнані під офіс домоволодіння із встановленою відповідною комп’ютерною та оргтехнікою, де постійно перебували працівники-програмісти. Про це повідомив начальник оперативного управління Головного управління Міндоходів у Черкаській області Ігор Щерб.

Так, один із «спритників», що декілька років проживає за кордоном, займався пошуком суб’єктів господарювання-нерезидентів, зареєстрованих у США, Канаді та країнах Європейського союзу, які потребували розробки програмного забезпечення, сайтів та  іншого комп’ютерного програмування та відправляв відповідні завдання своїм черкаським «колегам» через мережу Інтернет. Останні створили та зареєстрували в органах державної влади два товариства і з метою виконання відповідних замовлень з-за кордону, працевлаштували 70 осіб із офіційною заробітною платою 1100 гривень. Фактично ж вказані трудівники, крім офіційної заробітної плати, отримували за виконані обсяги роботи винагороду в «конвертах», що становила в середньому від 10 тисяч гривень працівникові.

При цьому, грошові кошти за виконані роботи надходили з-за кордону не на розрахункові рахунки черкаських товариств, а нелегально, на особисті карткові рахунки усіх трьох підприємців. Отримані і проконвертовані кошти були використані для виплати зарплат у «конвертах» найманим працівникам товариств та особистого збагачення членів групи без сплати відповідних платежів до бюджету.

За результатами обшуків в офісних приміщеннях, за місцем проживання фігурантів та в автотранспортних засобах встановлено та вилучено 82 одиниці комп’ютерної техніки, 2 елітних автомобілі та готівкові кошти: 137,1 тис. євро, 72,1 тис. доларів США та  756,4 тис. гривень (в пакеті з 75 конвертами, призначених для виплати заробітної плати з зазначенням на кожному прізвища конкретного співробітника черкаських товариств).

Проводяться подальші слідчо-оперативні заходи, направлені на притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих державі збитків, інформують у прес-службі Головного управління Міндоходів області.

реклама

Коментарі  

 
+5 #5 миротворець 06.08.2014 10:25
Здається, заголовок статті не відповідає змісту. Що за автомобілі? Невже в когось в Черкасах вилучили "Ферарі" чи "Ламборгіні"? Ви хоч уточніть, що за елітні авто?

А вилучені суми навіть не вражають. Зарплата в 10 тис. грн також. Будь хто з программістів, поїхавши за кордон, буде заробляти набагато більше. А гроші точно не підуть в бюджет України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Василь 06.08.2014 10:17
Оце злочин! Оце молодці податківці! Аж 2 елітних автомобілі!!! Ні, ви вдумайтесь, цілих два! Якби один автомобіль, то ладно, ніхто б їх не чіпав. А то цілих два! Це вже нахабство! А не уточнювали, яка з двох конфіскованих "Славут" є елітною?

На справді, що ж сталося? 75 людей, не просто, а дуже розумних людей, тимчасово втратило джерело доходу. Вони офіційно сплачували до бюджету податки з суми 1100 грн. Тепер, я більше чим впевнений, вони всі підуть у тінь. Тобто платити податки вже ніхто не буде... Заробляти менше вони не стануть, а от платити кошти в пенсійний фонд вже не будуть.

Молодці податківці!!! Так тримати!!! Залишилося "наїхати" на бабу Валю, що на ринку торгує насінням. За несплачені податки. Адже насіння вона продає на декілька тисяч гривень, і нічого до бюджету не сплачує...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Черкащанин 05.08.2014 22:58
Дійсно, не з тими борються. Адже все таки так звані "підприємливі" громадяни створили 70 робочих місць і я більш чим впевнений виплачували працівникам мінімальну заробітну плату і відповідно сплачували соціальні внески та податки. А тепер підприємств та робочих місць не буде, сплата податків припинеться. Подумайте, державі це вигідно? Але, мабуть наших можновладців це не цікавить, головне відрапортувати про "шалену" роботу". Ще й фото виставили з трудовими книжками працівників та заробленими за рубежем коштами, а фактично іноземними інвестиціями. До чого ми дійдем? Виходить краще взагалі не працювати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 Alice 05.08.2014 19:16
Краще б вони терористів так ловили. Гноблять цвіт нації. Скоро всі інтелектуали гайнуть закордон від ваших дурних операцій. І лишитесь з тітушками та бандюками - ось ці платити вам будуть точно! І армію спонсувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 адекватний 05.08.2014 19:01
Викрили :lol: :lol: :lol: беззаперечно хтось здав із своіх за недоплачених 10 гривень. Ми ж украінці. А схема така бо держава така і сьогоднішній бардак привів що в тінь зайшли ті й хто намагався працювати законно. Хто незгоден прошу зазначити хочь парочку підприємств де висока легальна зарплата.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100