реклама

реклама

За січень-жовтень 2014 року черкаські суб’єкти господарювання сплатили до зведеного бюджету понад 11,8 млн грн збору за спеціальне використання води.

Наразі в місті обліковується майже 700 таких платників. Про це повідомила заступник начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Анна Міщенко.

– Фахівці інспекції постійно проводять звірки з первинними водокористувачами, які надають воду абонентам за договорами поставки. Ця практика продовжуватиметься і цього року, оскільки вона дозволяє виявити тих платників, які ухиляються від сплати збору за спеціальне використання води, – зазначила Анна Міщенко.

ДПІ у м. Черкасах нагадує, що платниками збору є водокористувачі – суб'єкти господарювання незалежно від форми власності: юридичні особи, їхні філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи-підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об'єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту й рибництва.

Натомість, збір за використання водних ресурсів не справляється за воду, що використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб населення; за воду, що використовується для протипожежних потреб; за воду, що використовується для потреб зовнішнього благоустрою територій міст та інших населених пунктів тощо.

Із 1 квітня 2014 року для платників м. Черкаси ставки збору за спеціальне використання води становлять: для поверхневих вод – 33,92 грн за 100 куб. м., для підземних вод – 38,56 грн за 100 куб. м, нагадують у Державній податковій інспекціій у м. Черкасах.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #2 Патріот 05.11.2014 16:28
Поставлять в долг газ и электричество террористам и заводам Ахметова будет Украина .Кстати, если кто не знает, то на Донбассе сегодня нет крупного бизнеса, нет крупной промышленности, не контролируемой российским капиталом. Получается, Кабмин будет поставлять БЕСПЛАТНО дефицитные в Украине газ и электроэнергию оккупированному Россией региону и российским заводам, греть газом российскую армию и прикормленных РФ бандитов, покрывая стоимость этих ресурсов из кармана добропорядочных , патриотичных граждан.Колличество ошибок этой власти сначала измерялось утраченными территориями, потом — жизнями украинцев, теперь — затронутым достоинством сограждан. Это то, с чего начинался последний Майдан.http://argumentua.com/stati/postavlyat-v-dolg-gaz-i-elektrichestvo-terroristam-i-zavodam-akhmetova-ukraina-ne-budet
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Патріот 05.11.2014 16:20
Ухвалений з ініціативи президента закон про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей передбачав фінансування окупованих російськими бойовиками територій із державного бюджету України. Це означає, що звичайні українці мали б утримувати бандитів і вбивць зі своїх власних кишень. І 5 листопада глава Кабміну Арсеній Яценюк підтвердив, що Україна й надалі безкоштовно постачатиме газ та електроенергію на окуповані території. А російські окупанти потім будуть розповідати, що завдяки їм на окупованих землях настав рай, адже тепер за комунальні послуги платити не потрібно. За все заплатить Україна, громадян якої вони систематично розстрілюють.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100