реклама

реклама

21-річний лейтенант Сергій Шовковий потребує допомоги: під час бойових дій під Луганськом він був важко поранений. У 21 рік хлопець залишився без ноги. А в животі досі залишаються осколки від снаряда, йдеться в сюжеті «ТСН».

У Всеукраїнських новинах повідомлялося, що родом боєць з Черкас. Та за уточненою інформацією насправді захисник України Сергій Шовковий уродженець Чернігівщини.

На війну 21-річний молодший лейтенант Сергій Шовковий потрапив одразу після закінчення львівської військової академії. 21 червня він відсвяткував випускний, а 23 липня вже командував взводом у складі першої танкової бригади під Луганськом.

Сергій розповідає: 2 серпня позиції, на яких знаходився його підрозділ, був підданий мінометному обстрілу з боку проросійських терористів. Про те, що бойовики так близько до українських позиціях, ніхто навіть не здогадувався. Терористи підійшли вночі. Через брак приладів нічного бачення – українці цього не відстежили. Викликати підкріплення не було можливості – бойовики глушили зв'язок.

Лейтенант Шовковий вийшов з бліндажа, щоб викликати вогонь артилерії, коли в трьох метрах від нього вибухнув снаряд. Його контузило і дуже поранило ногу. Військовому наклали джгут на ногу і довезли до найближчого шпиталю, звідти вертольотом до Харкова, далі літаком до Києва. Весь цей час боєць був у свідомості. Він втратив майже два з половиною літри крові. За словами Сергія, лікарі позаочі між собою його вже поховали. Але він вижив. Втім ліву ногу врятувати не вдалося.

Крім ампутованої ноги, у Сергія роздроблені кістки лівої руки, множинні осколкові поранення правої ноги, паху і черевної порожнини. В животі у хлопця й досі осколки від міни. Бійця мучать сильні фантомні болі.

Від смерті Сергія врятував бронежилет. Сам він намагається триматися. Підтримують батьки та друзі. Лейтенант Шовковий мріє продовжити службу в армії.

Далі на Сергія чекає тривала реабілітація і дороге протезування. Грошей на сучасний протез у родини Шовкових немає. Тож видання звертається до всіх небайдужих людей допомогти молодому хлопцю встати на ноги і продовжити службу в армії.

Реквізити для здійснення допомоги:

Картка Приват Банку: 5211 5379 0169 2231 Шовковий Сергій Сергійович

Мама Тетяна Шовкова +380930373939

реклама

Коментарі  

 
0 #6 ТаНуНа 12.09.2014 11:15
Цитую Igor:
Немає абсолютних героїв на війні. Я чув, що танкісти з 1 танкової так втікали з-під Луганська, що все полишали…

Бреши більше, "колораде"! У мене знайомий в 1-й служить: каже, що під Луганськом була одна проблема: траки гусениць часто забивалися лушпайками, на які розліталися "колоради". :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #5 Igor 12.09.2014 10:48
Немає абсолютних героїв на війні. Я чув, що танкісти з 1 танкової так втікали з-під Луганська, що все полишали… Залишили десантів без прикриття. Звісно звинувачують командирів, що наказів не давали. А самі що не могли домовитись між собою? Всім було не солодко під кацапськими Градами та Смерчами, але неможна рятуючи свою дупу кидати інших… якось це не по офіцерські…
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 Черкаси 20.08.2014 16:51
На зміну ветеранів ВВВ прийшли нові.Тепер потреби в ряжених немає,є живі і дійсні,їх багато.Буде новий День Перемоги,будуть нові пам"ятники.І діти будуть грати в гру,певно комп"ютерну,війна російсько-українська.Новий недофюрер Путлєр,рашисти і залізний занавес,Раша знову всралась.Орда є орда...Слава Герою України.Подяка тобі і батькам.Пам"ять і шана загиблим,пам"ять і шана живим !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 Українка 20.08.2014 14:57
Який гарненький.Дівчата в черзі стоятимуть,хай не поспішає,добре обирає.Дякуємо тобі,ти герой,ти захисник,ти чоловік і воїн.Низький уклін!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #2 Тася 20.08.2014 14:54
Є ЗАКОН,ПРОТЕЗУВА ННЯ СУЧАСНЕ І БЕЗКОШТОВНЕ,ЗА РАХУНОК ДЕРЖАВИ.КОВАЛЕНКО БАЗІКАЛА,КОНТОР А ДІСКАНТА РОБИТЕМЕ МОДЕРНОВІ ПРОТЕЗИ ДЛЯ ПОТРЕБ ПОРАНЕНИХ АТО.ДЕ РЕЗУЛЬТАТ? В ОБЛАСНІЙ З БІЛОЗІР"Я ХЛОПЕЦЬ,ТРЕБА РУКА.ЦЬОМУ ГЕРОЮ,НОГА.РОБІТЬ,І РОБІТЬ НА СОВІСТЬ! ЧЕКАЄМО РЕЗУЛЬТАТ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Мен 20.08.2014 14:06
Чому держава не забезпечить? Він за Батьківщину воював, а що ж мовчить Батьківщина?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100