Акція обливання холодною водою з льодом (IceBucketChallenge), що набула поширення в Україні, заполонила маси через те, що була досить розрекламованою. Про це зазначає у коментарі «Прочерку» кандидат психологічних наук, доцент ЧНУ ім. Б. Хмельницького Інна Лук’янець.

Заклик просто пожертвувати кошти на армію сприймається масами не так охоче, як той самий заклик, але з видовищним обливанням водою. Така акція має тенденцію поширюватися через стадний інстинкт або інстинкт первіснообщинної орди.

– Нам легше разом, у стаді. Це глибинний аспект, так легше вижити, відбувається продовження роду, людства і таке інше. Одинаки не виживають і не продовжують рід. Це вже якщо заглибитися у психоаналіз і наші несвідомі інстинкти, – зауважує психолог.


Нагадаємо, що медіа активно висвітлюють кампанію з обливанням холодною водою під назвою Іce bucket challenge. До акції долучилося й багато черкащан.

Формат акції дуже простий: людина виливає собі на голосу відро води, в якому плавають кубики льоду. Потім вона кидає виклик знайомим, яким пропонує зробити те саме. Мета флешмобу у світі - зібрати кошти і підвищити обізнаність людей про асоціацію з вивчення бічного аміотрофічного склерозу. В Україні за допомогою такої акції вирішили зібрати кошти для армії.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 Дід Трохим 06.09.2014 08:46
Я шось не поняв, кого вона тут обізвала стадом? Стадний інстинкт - це ходить на сесії, бо так положено, ну ні ... там не робить. ІМХО.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 о богі 05.09.2014 17:13
коли припиниться цитування цієї ...................., яка і людей то бачила тільки в кіно?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 незнайка 05.09.2014 15:58
Без обливания ПОПРЫСИДАЮ и все пройдет До викон кабинета ПРЫСИДАЛЬНЫКА выходыть не буду!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #2 Ксенія 05.09.2014 15:41
Я студентка, і якби не цей "стадний істинкт" то деякі мої однокурсники навряд чи б самі знайшли реквізити і кинули б на них гроші.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Loki 05.09.2014 14:49
Согласен только отчасти. Цитую Loki:
(((. Для того, чтобы окунуться в личное бессознательное есть другие, реальные, а не символические методы. А так? Даже не крещение в ведре иордан((. "Синдром утёнка"©, как импринтинг. ))
"..я вижу мир другими глазами, так давайте спорить!..."©.))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100