реклама

реклама

У вкрай важкому стані опинився батальйон територіальної оборони «Черкаси», який був передислокований із прикордоння з Придністров’ям у зону АТО. Нині 450 наших захисників з Черкащини, що входять до батальйону, знаходяться у зоні між Маріуполем та Донецьком. Проте бійці не мають відповідного озброєння для війни з ворогом. Про це «Прочерку» розповів черкащанин Богдан, боєць батальйону.


– У батальйоні немає броньованої техніки відповідно до тих завдань, які ставлять нам. Зокрема, у нас немає танків. Кажуть, інші підрозділи нададуть, але я розумію, що їм техніка так само треба. Тож якщо ми і отримаємо важку техніку, то тимчасово. Також у нас бракує радіозв’язку і приладів нічого бачення. Ще інших багато речей, але то дрібниці. Техніка ж, яка є у батальйоні, давно вийшла з ладу і використала свій ресурс. Це автомобілі 1984 року… – розповідає черкащанин.

Сьогодні вночі хлопці пережили обстріл. У них п’ятеро поранених.

– Хочу, щоб усі розуміли, що ми не боїмося ворога і не просимо забрати нас звідси. Ми не тікатимемо від загарбників і виконуватимемо свої бойові задачі. Але щоб вийти до ворога, нам треба техніка. Противник добре озброєний важкою зброєю, крупнокаліберними мінометами, установками «Град». Ми не можемо зупиняти танки шкільними автобусами. Ми прийшли сюди добровільно, але хотіли б, щоб до нас ставилися по-людськи, як до військових. Дайте броню, щоб ми могли дати гідну відсіч ворогу у будь-який момент! – наголошує боєць Богдан.

При цьому бійці нашого батальйону обурюються так званому перемир’ю, якого, терористи звісно не дотримуються.

– Оголошене перемир’я, але по нас стріляють! На днях ми також затримували членів бандитського угрупування з ДНР. Вони мародерствували місцевістю, хотіли пограбувати заправку, – розповідає Богдан.

Він зауважує, що його побратими їздили на українські склади і бачили там техніку. У наших військових виникає справедливе запитання, чому ж та техніка не на полі бою?

– Виходить, що ми нікому не потрібні? – дивується Богдан.

При цьому військові зауважують, що джипи, які обласна влада передала їм, дійшли до місця призначення, проте це не військова техніка і вона не броньована. Тому користі з неї в даний момент мало…

Також один з бійців Володимир Мамалига поширив у "Фейсбуці" відео від батальйону.

Увага - ненормативна лексика.


реклама

Коментарі  

 
-1 #34 Кремльовскiй ВОВА 22.09.2014 18:08
хочеш бути Героєм України?-Закрой очі
Вiдкрий перед тобою танк,а на тобі пояс з вибухівкою,у руці ГРАНАТА-ВПЕРЕД
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #33 Аваст 13.09.2014 18:11
Зате у них є гитара....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #32 Юрій 10.09.2014 17:32
А то чи не то зробили?
До чого тут айпішнік? Не знаю, хто і звідки сидить в інтернеті, у мене Укртелеком. І, "пробивши" ІР, виходить, що я в Києві! :lol:

Кому все це вигідно? Не знаю... Комусь, явно конче необхідно, щоб ВСІ українські військові були дискридитовані. Судячи з подій, які призводили до втрат, це зовсім на з москви. Не хутін же особисто керує АТО!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #31 б.Параска 10.09.2014 17:32
Вояки ОУН-УПА с 1941 по 1954 рік не питали скільки москалів і яка у них зброя.
Вони тільки питали - де вони знаходяться.

А тут козацький край і таке позорищє
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #30 Фотограф 10.09.2014 17:29
Цитую А то чи не то зробили?:
Pfvjj,ckeujdedf Цитую Ірина:
Юрію, в деяких просто мізків вистачає тільки "їсти" об..рати когось.

Юра пише Ірі, а Іра пише Юрі. З одного айпішника :lol:
Що толку з твоїх переговорів Юра-Іра? Факт є факт: після цієї тріпотні з розголошенням цілої серії інформації, яка не могла бути розголошена під час війни, прокуратура порушила кримінальну справу - про це пише "Українська правда". Питання: хто і навіщо так жорстко підставив батальйон "Черкаси"?! У кого мізків не вистачило?

Мозгов... вначале "громадському активисту Воротнику" хватило мозгов под руководством Тулуба создать НАС РАТЬ, а теперь, невзначай так сдать и батальон "Черкассы". Вы почаще заглядывайте на возрожденный и неизвестно кем финансированный телеканал "Антена". скоро там вернувшиеся "герои" с мечтечковыми "патриотами-спасителями" начнут похлеще отжигать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #29 А то чи не то зробили? 10.09.2014 17:07
Pfvjj,ckeujdedf Цитую Ірина:
Юрію, в деяких просто мізків вистачає тільки "їсти" те, що їм подають на інформаційному блюді. Аналізувати чи збирати докази вони не вміють, та й навіщо, ящо можна об..рати когось.

Юра пише Ірі, а Іра пише Юрі. З одного айпішника :lol:
Що толку з твоїх переговорів Юра-Іра? Факт є факт: після цієї тріпотні з розголошенням цілої серії інформації, яка не могла бути розголошена під час війни, прокуратура порушила кримінальну справу - про це пише "Українська правда". Питання: хто і навіщо так жорстко підставив батальйон "Черкаси"?! У кого мізків не вистачило?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #28 Ірина 10.09.2014 16:35
Юрію, в деяких просто мізків вистачає тільки "їсти" те, що їм подають на інформаційному блюді. Аналізувати чи збирати докази вони не вміють, та й навіщо, ящо можна об..рати когось. Це ж так прикольно!
Вони не зрозуміють. Принаймні зараз. То нехай і не розуміють.
Хтось захищая країну, хтось за неї молиться, а хтось просто шукає привід для того, щоб когось обізвати зрадником. Таке було завжди, на всіх війнах. Зараз ми це побачили дуже чітко.
Скоріш за все такі люди і не підуть захищати країну. Будуть ховатися в підвалах. Адже вони самі по собі боягузи, яким тіль дай язиком потріпати,а до діцла - вони просто боягузи. Тим більше, що їм дає підпитку інформаційна війна.
Нехай балакають - ці розмови нікому не допоможуть. Багато людей підтримує наших бійців, я впевнена і знаю. Вони не балакають, а хоч щось роблять. А ці - нехай упражняються в умі, на більше їх просто не вистачить.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #27 Юрій 10.09.2014 16:03
Шановні! Всі хто тут пишуть про Одесу, море та "гріють пузо"! Ви географію вчили в школі? Де Котовськ, а де Одеса? А, ви чим займались все літо? Чи не на "Бочці" своє пузо вигрівали? Чи не ви в "Робінзонах" чи "Чайках" до 2-ої ночію нализавшись вдавали з себе мєгазвєзду караоке? Чи не ви в "Любавах" різних стирчали на мєгараспродажах ? Багато гривень поклали в скриньку? Чи, ваша задача - сидіти на форумах та фейсбуках обливати брудом всіх підряд? Вам самим не соромно таке патякати? Ви бачили цих хлопців? Спілкувались з ними після 3-х місячного "відпочинку" в Котовську? Ні? Тоді заткніть пельки!
Панове! Це бридко! Якщо, начитавшись якихось помиїв в інтернеті, починаєте розкидатись словами "ганьба", "зрадники", "трУси" та ін., чому сидите? Давайте, вперед! Військомат знаєте де? Чи ще не все пиво з генделя висцяли? Це вам ганьба! Базарні баби!!! Бридко!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #26 Ірина 10.09.2014 12:17
Цитую Фотограф:
Цитую Ірина:
Шановні! В

Вопрос
П

Тишина? Якщо не знаєте - краще мовчіть. Дехто з хлопців про це говорив. Та їм ніхто нічого не давав, просто закривали роти. Ви ж не знаєте як це, бути там. Ви тільки можете свої вопроси задавать - до речі, вопрос точно не до мене )))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #25 Наградотдел 10.09.2014 12:16
Есть предложение наградить Воротника какой-нить медалькой, - допустим, "За защиту ДНР" ;-)
В наградном листе указать "пидставы" (удачное слово, на "подстава" похожее):
1. За сдачу точного места дислокации батальона.
2. За указание точного числа бойцов подразделения.
3. За точное перечисление вооружения.
4. За описание боевого духа солдат, которые отказались выполнять приказ и за убивание боевого духа тех из батальона, кто был готов сражаться, но теперь может "потухнуть".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100