У річницю затримання черкаських активістів майдану судді, які обирали усім затриманим міру запобіжного засобу тримання під вартою на два місяці, і досі продовжують працювати.


На сьогоднішній зустрічі в ОДА керівництва обласної міліції та прокуратури щодо розслідування майданівських справ журналіст видання «Прочерк» поцікавився у прокурора області Юрія Шеремета та начальника УМВС України області Владислава Пустовара: чи довірили б вони у разі потреби долю своїх рідних таким суддям?

Прокурор не дав чіткої відповіді, проте він зазначив наступне:

– Я вважаю, що кожна людина повинна розглядатися індивідуально. Я не можу сказати, що усім би недовірив. Кожен має в цьому житті відповідати за те, що він конкретно зробив. Взагалі, випадків аналогічності, ви ж всі розумієте, не буває. І закладено саме принцип індивідуалізації покарання в кримінальному кодексі України, що наразі діє. Тому ще раз повторю, що в кожному випадку треба вивчати ситуацію індивідуально і приймати відповідне рішення. Відповідно, виходячи з цього, в кожному конкретному випадку і думав би я, чи міг би довірити цьому судді чи ні, – сказав Шеремет.

Пустовар повідомив, що вважає так само.

– Ми як працівники правоохоронних органів, маємо в своїй роботі дотримуватися «чітких правил гри». Ми повинні діяти лише в межах чинного законодавства, яке визначено нашими нормативними документами. І процедура притягнення судді, прокурора, міліціонера вона чітко визначена чинним законодавством. І наше особисте переконання і докази вини – це різні речі. І в кожному конкретному випадку буде проведене розслідування уповноваженим  органами. І лише коли будуть докази вини, то можна надати оцінку тому чи іншому судді. І з’ясувати, що ним рухало: чи він боявся чогось, чи робив це ради якоїсь вигоди, – сказав Пустовар.


Нагадаємо, що усі судді, які виносили ухвали (про тримання під вартою людей, звинувачених у штурмі ОДА 23 і 27 січня 2014 року, – ред.), продовжують працювати та здійснювати правосуддя.

ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою черкаських євромайданівців та випадкових перехожих виносили 8 суддів:

Бурлака Оксана Володимирівна, суддя Канівського міськрайонного суду;

Дубенець Михайло Іванович, суддя Канівського міськрайонного суду;

Калашник Василь Павлович, суддя Смілянського міськрайонного суду;

Мозгова Ольга Анатоліївна, суддя Золотоніського міськрайонного суду;

Орленко Володимир Васильович, суддя Соснівського районного суду м. Черкаси;

Чепурний Валерій Петрович, суддя Соснівського районного суду м. Черкаси;

Синецька Людмила Андріївна, суддя Чорнобаївського районного суду;

Цибра Неля Валентинівна, суддя Чорнобаївського районного суду.

По всіх цих суддях КМГО «Молода Черкащина» подала заяви про проведення спеціальної перевірки до Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції. Незважаючи на те, що заяви були відправлені ще в листопаді 2014 року, підтвердження початку перевірки прийшло поки що тільки по 3 суддях: В.П. Калашнику, В.В. Орленку та О.В. Бурлаці

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 ми 23.01.2015 21:54
ГОЛОВНЕ ВІТЯ КОВАЛЬ ГЛЯНЬТЕ, ЯКІ ЩОКИ ВІДГОДУВАВ... Ім ВАШІ ДОВІРИ ДО СР...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100