реклама

реклама

23 січня голова обласної ради Валентина Коваленко, депутати обласної ради Володимир Гресь та Микола Кришталь, в.о. начальника Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля Олександр Тищенко, голова Федерації профспілок області Петро Шевченко, представники професорсько-викладацького складу, курсантсько-студентського самоврядування, батьки, ветерани, випускники й громадськість обговорили проблему можливої ліквідації Інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

За словами присутніх, завдяки широкому громадському розголосу на сьогодні проблему закриття закладу вдалося зупинити.

Низка заходів, зокрема направлення офіційних листів керівникам країни й профільним установам, проведення засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи під головуванням народного депутата з Черкащини Миколи Томенка, здійснення перевірки організації навчально-виховного процесу, наукової діяльності, стану матеріально-технічної та навчальної бази усіх трьох навчальних і науково-дослідних закладів ДСНС України міжвідомчою комісією, а також ухвалення на сесії обласної ради депутатами звернення обласної ради до керівництва держави щодо недоцільності ліквідації Черкаського інституту та повернення йому статусу Академії мали позитивні наслідки в процесі відстоювання інтересів Інституту, а залучення широкого кола громадськості не дасть змоги окремим можновладцям одноосібно вирішувати долю навчального закладу.

Голова обласної ради Валентина Коваленко наголосила, що для усієї громади Черкащини питання збереження інституту є справою честі і не лише тому, що це високопрофесійний, конкурентоспроможний навчальний заклад, але й тому, що будь-які питання оптимізації освіти і науки України мають вирішуватися на державному рівні, враховуючи думку громади, колективу й тих, хто тут навчається, а не за бажанням окремого посадовця.

– Процес оптимізації відбувається без погодження з Черкаською облдержадміністрацією та обласною радою та без інформування керівництва і понад двохтисячного колективу інституту. Вважаю це неприпустимим… І члени Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи підтримали нас та ініціювали перевірку Прокуратурою України дій посадових осіб, чиновників, які дозволяють собі перевищувати повноваження й ухвалювати рішення про ліквідацію навчального закладу, – наголосила Валентина Михайлівна та запевнила, що представники влади області особисто контролюють цю проблему й зроблять усе можливе аби не допустити закриття навчального закладу.

Про це інформує відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації Черкаської облради.

реклама

Коментарі  

 
+4 #7 МАКСИМ 25.01.2015 21:18
А З ЧОГО СИР-БОР? НІХТО ПОЖЕЖКУ НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ЗАКРИВАТИ :sigh: . ПРОСТО В..РАМ ТРЕБА ПРО ЩОСЬ ГОВОРИТИ. СКОРО ВИБОРИ,ГРЕСЯМ, КОВАЛЕНКАМ, КРИШТАЛЯМ ХОЧЕТЬСЯ ЗНОВУ ДО ДЕРЖАВНОГО КОРИТА :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #6 Оcтап 25.01.2015 21:15
Така кількість пожежників Україні не потрібна. Навіщо плодити дармоїдів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #5 адекватний 25.01.2015 17:43
Це буде екзамен і Валі і Юрі, якщо дадуть злочинній владі знищити славний ВУЗ на угоду виконання плану американських шнирів то грош їм ціна, і гнати їх треба ще далі ніж Тулуба, бо той при всій своїй негативності для Черкащини зробив більше ніж всі "патрійоти" разом взяті. Ну а якщо відстоять то честь їм і хвала та народна повага.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 академія 24.01.2015 21:57
Валю на мило!!!! За те, що профукали....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Черкащанин 24.01.2015 14:28
Цей заклад повинен бути перепрофільован ий на військовий інститут. Такої кількості офіцерів- пожежних державі не потрібно. В області мабуть міліції менше ніж в колективі закладу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Цензор 24.01.2015 14:14
Київським керівникам слід зважати на ситуацію в країні. На сьогодні в Харкові усе може статись, тоді країна взагалі без навчальних закладів МЧС залишиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 Валерій Новак 24.01.2015 12:29
Черкаська обласна рада спромоглась на добру справу! Є надія, що з часом можливо депутати згадають про суспільство, яке надало їм повнокаження і хоч щось зроблять корисного для місцевої громади. Цей учбовий заклад дійсно готуе і вже підготував не одне покоління справжніх фахівців і патріотів! Велика пошана і вдячність черкаським рятувальникам! Вічна память і слава Героям - пожежникам і ліквідаторм, загиблим при виконанні службових обовязків!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100